Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Dünyaya mühendislik ihraç ediyoruz'

'Dünyaya mühendislik ihraç ediyoruz'

T-Otomobil Haberleri

AR-GE merkeziyle Türkiye’den önemli ölçüde mühendislik ihracatı gerçekleştiren TOFAŞ, FCA (Fiat Chrysler Automobiles) dünyasındaki birçok farklı modelin mühendislik çalışmalarında da sorumluluk üstleniyor.

2019’da 115 mühendisi ile FCA’nın küresel projelerinde destek veren Tofaş AR-GE, 2020’de bu sayıyı  200’e ulaşmayı planlıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu “Bir otomobilin tümünün veya parçalarının uluslararası düzeyde sorumluluğunun üstlenilmesi hem uygun bir altyapı hem de yetkin mühendislik gerektiriyor. Türkiye otomotiv sektöründe pek çok ilki gerçekleştiren Tofaş; tüm bu kabiliyetleri karşılayacak bilgi birikimine ve gerekli tüm yetkinliklere sahip. Son yıllarda, ürünün mühendislik tasarımından pazara sunulmasına kadar önemli roller üstlendiğimiz Doblo, Fiorino ve Egea gibi başarılı projelerimizle beraber yalnızca ürün değil mühendislik anlamında da dünyaya açıldık. Bu başarılarımızın arkasında AR-GE’ye verdiğimiz önem  ve yaptığımız yatırımlar bulunuyor. Son 15 yılda 1,6 milyar avro AR-GE harcaması yaptığımız merkezimizde yaklaşık 500 çalışanımız görev alıyor” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...