Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kendi kendine sanayi devrimi

Kendi kendine sanayi devrimi

T-Otomobil Haberleri

Tarihî bir değişim ve dönüşüm sürecini başlattıklarını duyuran TOYOTA, otomobil şirketi olmanın yanı sıra insanlık için ileri teknoloji ürünleri geliştiren bir marka olacak…

ALİ ÇELİK

Dünyanın geleceğine yön verecek ve toplumun en önemli ihtiyaçları arasında yer alan mobilite yani ulaşım çözümleri konusuna odaklanan Toyota, tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de de “Start Your Impossible” hareketini başlattığını duyurdu. Engellilerin, hastalıklarından dolayı hareketleri kısıtlı kişilerin, ve yaşlıların rahatça hareket etmelerini sağlayacak yüksek teknolojiye sahip ürünler geliştirmeye odaklanan Toyota, geliştirdiği ürünlerden ilk örneklerini resmî partneri olduğu Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunlarında tüm dünyaya tanıtacak. 2021’de düzenlenecek Tokyo Olimpiyatlarında, toplamda 3.700 mobilite ürünüyle yer alacak olan şirket, otonom araçlardan, yakıt hücreli otobüsler, robotlar ve elektrikli yürüme araçlarına kadar birçok farklı aracı sporcu ve seyircilerin kullanımına sunulacak.

BOZKURT: ÇIĞIR AÇIYORUZ
Konuyla ilgili düzenledikleri basın toplantısında konuşan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ CEO’su Ali Haydar Bozkurt, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük bir değişime girdiklerini belirterek “Hedefimiz herkesin özgürce hareket ettiği bir dünya gerçekleştirmektir. İnsansı robot teknolojisinden otonom araçlara, yapay zekâ uygulamalarından araç kiralama hizmetlerine ve bireysel kullanımlara kadar insanların günlük hayatlarında fayda sağlayacak yeni bir dönemden bahsediyoruz. Engellilerin, yaşlıların, hareket zorluğu yaşayan hastaların ve günümüzde daha fazla kişisel hareket özgürlüğü isteyenlerin de bu isteklerini karşılarken, aynı zamanda geleceğin şehirlerini de tasarlıyoruz. Toyota bu amaçla yeni mobilite teknolojilerini toplum yararına sunmak için AR-GE’ye yıllık 10 milyar dolardan fazla bir bütçe ayırıyor” dedi.

İNSANSI ROBOTLAR
Toyota geliştirdiği asistan robotlar ve yürüme araçları ile sağlık hizmetlerini hızlandırıp ileri bir boyuta taşıyacak. Ayrıca geliştirilen insansız (otonom) hasta nakil aracında yoldayken doktor ile iletişim kurma imkanı veren teknolojiler yer alırken hastanın tıbbi muayenesinin uzaktan yapılabilmesine imkân tanıyacak. Öte yandan yapay zekâya sahip insansı robot olan T-HR3’ün üçüncü neslini de üreten Toyota, hassas eklemleri ve önceden programlanan hareketleriyle ev, sağlık tesisleri, inşaat alanları ve felaket bölgelerinde insanlara güvenli biçimde yardımcı olabilecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...