Otobüs üretiminde 25 yılı geride bıraktı

Otobüs üretiminde 25 yılı geride bıraktı

T-Otomobil Haberleri

Daimler dünyasının en önemli otobüs üretim tesislerinden olan Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası, bu sene 25. yaşını kutluyor.

1993 yılında temelleri atılan tesise geçen sürede toplam 540 milyon avroyu aşkın yatırım gerçekleştirilirken, günümüzde yaklaşık 4 bin kişinin istihdam edildiği fabrika geride kalan süre boyunca 72.000’i aşkın otobüs üretirken, 54 bin adedin üstünde otobüsün ihracatını sağlayarak ülke ekonomisine katkı sağladı. Konuyla ilgili konuşan Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün; “Bugün dünyanın en önemli otobüs merkezlerinden biri olan fabrikamız, alanındaki bayrak taşıyıcılığı misyonuyla ve binlerce çalışanımızın emekleriyle bugünlere ulaştı. Daimler dünyasında Avrupa’da en fazla otobüs üreten ve aynı zamanda AR-GE faaliyetlerinde de kapsamlı yol testlerini gerçekleştiren fabrikamız, ülkemizde istikrarın sembollerinden biri oldu. 25 yılda aldığımız sorumlulukları başarıyla yerine getirerek hem yerel hem de küresel olarak yeni görevlerle yolculuğumuzu sürdürüyoruz” dedi.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...