Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TOGG’un fiyatı içten yanmalı C-SUV sınıfına rakip olacak

TOGG’un fiyatı içten yanmalı C-SUV sınıfına rakip olacak

T-Otomobil Haberleri

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) gerçekleştirdiği yerli tedarik anlaşmaları sayesinde fiyat noktasında içten yanmalı C-SUV sınıfı araçlara rakip olurken, teknoloji ve konfor seviyesinde D segmentini terletecek…

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş, tanıtımlarının yıl dönümü vesilesiyle, TOGG'un Gebze'deki merkezinde AA’ya önemli açıklamalarda bulundu. Karakaş “Pazara çıktığımızda karşımızda elektrikli araçtan çok C segmentindeki içten yanmalı SUV araçlar olacak. Dolayısıyla bizim fiyat açısından da onlarla rekabet edebiliyor olmamız lazım" ifadelerini kullanırken çok sorulan ön siparişle ilgili “Doğru zaman seri imalattan araçlar çıktıktan sonra, aracın pazara lansmanından belli bir süre önce olur” dedi. Üzerlerindeki sorumluluğun gün geçtikçe artığını, projelerdeki planları adım adım uygulama konusunda büyük bir titizlikle gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Karakaş, "Gece gün diyoruz, inanın gözümüze uyku girmiyor heyecandan. Tüm heyecanımızla devam ediyoruz. Salgının ilk döneminde evden çalışma sistemine, daha sonra da hibrit çalışma sistemine geçtik ama daha çevik bir firma olmamız, daha yalın bir firma olmamız, her şeyin tek çatı altında olması nedeniyle de çok hızlı kararlar vererek hemen uyum sağladık ve adım adım uyguladığımız planlarla içerisinde bizim için önemli olan kilometre taşı diyebileceğimiz iki konuyu başarıyla arkamızda bıraktık" diye konuştu.
Gemlik’teki tesis inşasının başlamasından sonra batarya teknolojileri konusunda dünyada en iyilerden birisi olan, Farasis firmasıyla ortak girişimlerine değinen Karakaş, “Tedarikçilerle beraber fonksiyon testleri, ilk numuneler, prototipler üzerinde çalışmaya başladık. 100'ün üzerindeki tedarikçilerimizin 75’i Türkiye de ve özellikle bunu gururla söylüyorum TAYSAD’ın üyeleri. Onun haricinde kalan yüzde 25 diye tabir ettiğimiz kısım ya henüz teknolojisi Türkiye’de olmayan ya da dünyada milyon adetlerde üretilip de ölçek ekonomisi Türkiye'de yakalanamayan ürünlerle ilgili. Ama onlar için de özellikle stratejik önemi olduğunu düşündüğümüz ürünler için de yerlileştirmeye yönelik çalışmalarımız var" şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...