Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu yıl fiyatlar ilk kez geriledi

Bu yıl fiyatlar ilk kez geriledi

T-Otomobil Haberleri

Neredeyse her sene yıl sonunu yüksek satış adetleriyle kapatan otomotiv sektörü, aralık ayında beklentilerin altında seyretmeye başladı. Talepteki düşüş ikinci el araç satışlarına da yansıdı.

Cardata verilerine göre, ikinci el araç fiyatları aralık ayında bir önceki aya göre ortalama yüzde 10 düştü. Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, “Son bir yıl içerisinde ilk defa fiyat düşüşü ile karşı karşıyayız. Dövizde ve pandemi şartlarında yaşanan stabil olmayan durum tüketicilerin ikinci el bir araç satın alma kararını ‘bekle-gör politikasına’ çevirmesine neden oldu. Yaptığımız piyasa analizlerinde ikinci eldeki bu fiyat düşüşlerinin ortalama yüzde 6 ila 12 arasında olduğunu gözlemledik” dedi. Hüsamettin Yalçın ayrıca, pandemi etkisi, faizlerin yükselmesi ve BDDK’nın aldığı vade kararlarının 0 kilometre araç satışlarını azaltacağını da sözlerine ekledi.

Bu yıl fiyatlar ilk kez geriledi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...