Egea Cross fiyatı ve özellikleri ile rekabeti kızıştıracak

Egea Cross fiyatı ve özellikleri ile  rekabeti kızıştıracak

T-Otomobil Haberleri

Fiat Egea ailesi, sedan, HB ve station wagon modellerinde birtakım güncellemeler yaşarken, son yıllarda satış grafiği yükselen SUV segmentine “EGEA CROSS” modeli ile iddialı bir giriş yaptı.

ALİ ÇELİK

2015 yılından bu yana Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobili unvanını korumaya devam eden, Avrupa pazarlarında Tipo ismiyle ciddi satış rakamlarına ulaşan Egea Model Ailesi’nin yenilenen versiyonları ülkemizde satışa sunuldu. Öte yandan, Fiat Chrysler Automobiles'a (FCA) bağlı 400 fabrikanın yer aldığı WCM “Dünya Klasında Üretim Programı” değerlendirmesinde “Altın Seviye” derecesinde bulunan Tofaş Fabrikası’nda ilk üretilen SUV modeli “Egea Cross” 154 bin 900 bin TL’den başlayan fiyatıyla satışa sunuldu.

DAHA DA GÜÇLENİYORUZ
Düzenledikleri online basın toplantısında konuşan Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, 2019 yılında olduğu gibi 2020 yılını da lider olarak kapatmaktan ve Egea’nın 5 yıldır Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobili olmasından mutluluk duyduklarını söyledi. Aytaç şöyle devam etti: İlk kez 2015 Ekim ayında yollarla buluşan Egea, Türk tüketicisinin istekleri doğrultusunda geliştirildi ve çok sevildi. Sunduğu fiyat / fayda dengesiyle çok iddialı bir otomobil olan Egea 5 senedir zirveyi kimseye bırakmıyor. Kendi segmentinde aldığı yüzde 15’lik pay ve elde ettiği 274 bin 341 adetlik toplam satış rakamı model ailesinin gücünü bir kez daha yansıtıyor. Bugün ise Fiat Egea Ailesi’nin sınıfının en iyi teknolojileri ve güvenlik unsurlarıyla yollara çıkıyor olmasının memnuniyetini yaşıyoruz. Egea Cross ile Türk tüketicisinin beğeniyle karşıladığı ve tercih ettiği yeni bir segmente giriyoruz. Model Ailesi’nin, Sedan, Hatchback ve Station Wagon gövde seçeneklerine ek olarak Crossover gövdeli “Egea Cross” ile ailenin daha da güçlenecek zirvedeki yerini koruyacağına inanıyoruz” diye konuştu.

YENİ MOTOR SEÇENEĞİ
Tasarım hatları ile güçlü bir görünüm sergileyen Egea Cross, yeni süspansiyon yapısı sayesinde diğer gövde seçeneklerine göre 4 cm yükselirken, tavan yüksekliği konusunda da 7 cm artı değer kazanıyor. Egea Cross’la birlikte aile aynı zamanda Yeni Nesil Firefly turbo motor seçeneğine kavuşuyor. 100 HP’lik 1.0 litre hacmindeki motor düşük tüketim ve emisyon değerleri ile dikkat çekiyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...