Renault’da yeni dönem

Renault’da yeni dönem

T-Otomobil Haberleri

5 yıllık stratejik planını açıklayan Renault ‘Nouvelle Vague’ (Fransız Yeni Dalgası) adını verdiği yeni dönemle Avrupa otomobil pazarına modern bir yaklaşım getirmeyi planlıyor.

2025 yılına kadar 14 ana model piyasaya sürecek olan Renault, bunların 7’sini tamamen elektrikli, diğer 7 aracı ise C ve D segmentinde üretecek. Tüm yeni modeller elektrikli veya hibrit versiyonlara sahip olacak. Renault Grubu CEO’su Luca De Meo düzenlenen online toplantıda “Renault olarak dalgalardaki kırılmaları kabulleniyor ve kendi ‘Yeni Dalga’mızı oluşturuyoruz. Electro Pole projesi ile elektrikli araç liderliğini güçlendiren, hidrojene yatırım yapan, 2025 yılına kadar Avrupa’nın en çevreci ürün gamına ulaşmayı hedefleyen bir enerji markasına dönüşeceğiz. Ayrıca kurum içi inovasyon ve siber güvenlik gibi kilit alanlarda Avrupa’ya özgü bir uzmanlık geliştirmeyi amaçlayan açık bir ekosistem olan ‘Software République’ aracılığı ile bir teknoloji markası olacağız. Geçmişiyle sıkı bir bağı bulunan, elektrikli olmasıyla gelecek niteliği taşıyan Yeni R5, modelimiz Renault’nun ‘Yeni Dalgası’nı kusursuz temsil eden ilk model olacak” ifadelerini kullandı. Toplantıda ayrıca bu yıl lanse edilecek yeni Sandero ve Sandero Stepway ile ilgi bilgiler veren yönetici, Avrupa’nın en erişilebilir elektrikli aracının Dacia Spring olacağını duyurdu. Toplantıda dikkat çeken detaylar arasında Dacia’nın yeni SUV konsepti Bigster modeli de yer aldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...