Ticari sınıfta Toyota farkı

Ticari sınıfta Toyota farkı

T-Otomobil Haberleri

Yeni araçlarına güvendiklerini dile getiren Toyota Türkiye CEO’su Haydar Bozkurt “PROACE CITY modelimiz ile bu sınıfta bir ilke imza atarak 5 yıl - 150 bin km garantisi ile satışa sunuyoruz” dedi.

ALİ ÇELİK

Toyota, kompakt hafif ticari araç sınıfında yer PROACE CITY modeli tanıttı. Ülkemizde Hilux ile hafif ticari araç pazarında uzun yıllardır farkını ortaya koyan marka, PROACE CITY camlı van modelini de pazara sunarak segmentteki iddiasını daha da yukarıya taşımayı hedefliyor. Tanıtıma özel 199 bin 500 TL’den başlayan fiyata sahip araçta iki farklı dizel motor seçeneğiyle tercih edilebilecek. 100 HP güç üreten 1.5 litrelik giriş seviyesi dizel motor, 5 ileri manuel şanzımanla eşleştirilirken 4,2 litre/100 km’lik tüketim değeri sunuyor. 130 HP 1,5 litre dizel motor ise, 8 ileri otomatik şanzıman ile eşleştiriliyor ve 100 km’de tüketimi 4,4 litre, 0-100 km/s hızlanmasını 11,1 saniye olarak gerçekleşiyor.
Düzenledikleri basın toplantısında konuşan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Türkiye ve Avrupa’da kompakt ticari araç segmentinin her geçen gün önemini artırdığına dikkat çekerek “PROACE CITY dış tasarımda şık ve premium, iç tasarımda da binek araç konforuna sahip bir model. Müşterilerimizin PROACE CITY’yi tercih etmeleri için avantajlı olduğumuz konularında başında yükselen kurlara rağmen standart olarak sunduğumuz donanımlar ve fiyatlarımız. Ayrıca ikinci el değeri de ticari araç müşterisinin hangi aracı tercih edeceğinin önemli bir göstergesi. Bunun yanında ticari araç müşterisi için tekerleğin bir gün bile geç dönmemesi gerekiyor. İşte tam da burada satış sonrası hizmet kalitesi ve hızlı çözümler ortaya çıkıyor” dedi. Bozkurt, PROACE CITY için 2021 yılı hafif ticari araç pazarında yüzde 4,5-5 pay alarak 5.000-5.500 aralığında bir satış planladıklarını kaydederek “Toyota olarak 2021 yılında toplam 60 bin adetlik bir satış hedefimiz var. PROACE CITY toplam satışlarımızın yüzde 8’ini karşılayacak. Eğer ek adetler de alabilirsek satış adetleri ve bu oran yukarıya çıkacaktır” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...