Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İkinci elde kral küçük motorlar

İkinci elde kral küçük motorlar

T-Otomobil Haberleri

Mart ayında kullanılmış araç pazarında MTV avantajından dolayı düşük hacimli, 2012-2017 yılları arasındaki modeller öne çıktı. Tercihler ağırlığında en çok otomatik vites modeller dikkat çekti.

ALİ ÇELİK

Bir yıldan fazla zamanı geride bıraktığımız Covid-19 sürecinde, otomotiv sektöründe yaşanan tedarik sıkıntılarına mikroçip krizi de eklenince gözleri ikinci el pazarına çevirdi. Ramazan Bayramı sonrası kısıtlamaların kalkacağı yönündeki beklentiler ve yaz mevsiminin yaklaşmasıyla ikinci el piyasasında ciddi şekilde canlanması bekleniyor. Kullanılmış otomobil pazarı ve ikinci el ilanları konusunda analiz yayınlayan arabam.com, mart ayında en çok 200-300 bin km aralığındaki araçların ilgi gördüğünü dile getirdi. 1.2 ile 1.4 litre arası motor hacminde ilan oranlarının %11 artış gösterdiğine yer verilen raporda yine bu hacimdeki araç ilan oranının %7 artış göstermesi dikkat çekti. Motor hacmi arttıkça yakıt tüketimi ve MTV miktarları da yaşaman artış, tüketicileri küçük hacimli motorlara yönlendirirken toplam araç ilanlarının %70’ini otomobil sınıfı oluşturuyor. Bu kategoriyi hafif ticari araçlar, arazi araçları, ticari araçlar ve motosikletler takip ediyor. Traktör ve tarım iş makinaları %2’lik bir dilimde yer alıyor.

EN ÇOK İLAN VERİLEN 10 MARKA
Renault, mart ayında %20’lik bir oranla birinciliğini korurken Fiat, %18 ile yine ikinci sırada yer alıyor. Bu iki markayı Volkswagen, Ford, Opel, Toyota, Peugeot, Citroen ve Honda izliyor. Mart ayında en çok ilan verilen markalar arasında Mercedes Benz ve BMW ilk 10 listesinde bulunmuyor. Raporda model bazında ilgi gören araçlar ise ile Clio, Astra ve Megane, Focus, Passat ve Corolla olarak dikkat çekiyor. Arazi tipi, SUV / Pick-up ilanlarının oransal olarak değerlendirmesinde en yüksek ilan sayısı, %22 ile yine Nissan Qashqai’nin olurken onu sırasıyla Dacia Duster, Kia Sportage, Volkswagen Tiguan, Chevrolet Captiva, Peugeot 3008 ve Hyundai Tucson izliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...