Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TSE belgesi olmayan ekspertiz işlemine dikkat

TSE belgesi olmayan ekspertiz işlemine dikkat

T-Otomobil Haberleri

Oto ekspertiz sektörü, ülkemizde son 10 yılda önemli bir gelişim kaydederken sektörü istismar edenlerin sayısı da artmaya başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, sahte ekspertiz belgesi nedeniyle mağdur sayısının her geçen gün yükseldiğine dikkat çekti. Emre ülkemizdeki binlerce oto ekspertiz firmasından sadece ortalama 10 kurumsal markanın TSE belgesi almaya hak kazandığını ifade ederek “Hava yastığı patlayan ya da şasi işlemi olan, hatta iki araçla birleştirme gerçekleştirilen ikinci el araçların bilinçli olarak yanlış ölçümle hasarsız gibi gösteriliyor. Sahte raporla tüketiciler dolandırılıyor. TSE belgesi olmayan oto ekspertiz noktalarında alınan raporların herhangi bir hukuki geçerliliği de yok. Araç satın almayı düşünen tüketicilerin bu konuda çok dikkatli olmaları gerekiyor” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...