İkinci el pazarı hareketlenecek

İkinci el pazarı hareketlenecek

T-Otomobil Haberleri

Otomotiv sektörünün en büyük veri ve ikinci el fiyatlandırma şirketi Cardata, mayıs ayında ikinci el araç pazarında en çok satılan otomobil modellerini sıraladı.

Sonuçlara göre Renault Megane liste başını çeken araç olurken sırasıyla Fiat Egea, Volkswagen Passat, Renault Symbol ve Fiat Linea ön plana çıktı. Döviz kurlarındaki artış, yüksek faizler ve çip krizi nedeniyle yaz aylarında sıfır kilometre araç satışlarının bir miktar azalacağını belirten Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın “Yaz aylarında ikinci el araç satışlarında, sıfır kilometre araç satışlarının yaklaşık 6 katı kadar tekil satış adedi öngörüyoruz. Özellikle mayıs-eylül döneminde aylık ortalama ikinci el araç satış adetlerinin 180 bin adetlerin altına düşmeyeceğini tahmin ediyoruz. Piyasa yıl sonuna kadar yükseleceği için şu an ve bundan sonraki kısa dönemde ikinci el bir araç satın almak aslında bir fırsat” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...