Araçta yangın tüpü sosyal sorumluluk

Araçta yangın tüpü sosyal sorumluluk

T-Otomobil Haberleri

Havaların iyice ısındığı ve ülkemizde sıcaklık rekorlarının kırıldığı bu yaz aylarında sürücülere de birçok sorumluluk düşüyor.

Güneş altında araç içi ısı değerlerinin 65-70 derecelere kadar ulaştığına dikkat çeken TOSEF Başkan Yardımcısı Timur Selçuk Turan “Türkiye’de 24 milyon araç sahibi var. Her araç sahibinin, içinde bulunduğumuz yangın afetleri döneminde belirli sorumlulukları olduğunu tekrar hatırlaması lazım. Vatandaşlarımızın önemli bir kısmı, hâlen sadece araç muayenesi için yangın tüpü bulunduruyor; oysa araçlarda yangın tüpü taşımak, kurallardan öte toplumsal bir sorumluluktur” dedi. Aşırı ısıya maruz kalan araç içi yaşam alanlarında deodorant, çakmak, dezenfektan gibi patlayıcı ve parlayıcı cisimlerin bulundurulmaması gerektiğini belirten Turan “Bu sebeple sıcak havalarda mümkünse güneşlikle araç içini korumak ve camları birer parmak aralamak, iç mekânda hava sıcaklığını düşürüyor” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...