Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

OİB’den Rusya’ya 'yüz yüze' markaj

OİB’den Rusya’ya 'yüz yüze' markaj

T-Otomobil Haberleri

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), pandemi sonrası sektörün ilk yüz yüze fuarı olan MIMS Automechanika Moskova 2021 Fuarı'na 28 firma ile geniş millî katılım gerçekleştirdi.

Türk otomotiv firmaları, yıllık 18 milyar dolar otomotiv ithalatı ile önemli potansiyel barındıran Rusya’da, ev sahibi ülke başta olmak üzere 35 ülkeden sektör temsilcileri ile ikili iş görüşmesi yapma şansı yakaladı. Konuyla ilgili açıklama yapan OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik “Geçen yıl ihracatımız 468 milyon dolar seviyesinde oldu. Tedarik endüstrisinin bu rakamda yüzde 83 gibi yüksek bir payı bulunuyor. Rusya’nın tedarik endüstrisi ithalatı ise yaklaşık 10 milyar dolarla büyük potansiyele sahip. Hedefimiz, Rusya’ya 2013 yılında 1,1 milyar dolara kadar yükselen ihracat rakamlarını yeniden yakalamak. Fuarların da etkisiyle gelecek dönemde otomotivde iki ülke iş birliğinin güçleneceğine ve tedarik sanayi başta olmak üzere sektör ihracatımızın artacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...