OSD Başkanı Yenigün: Öncelikli hedefimiz kapasite kullanımı

Düzenleyen:
OSD Başkanı Yenigün: Öncelikli hedefimiz kapasite kullanımı

T-Otomobil Haberleri

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Ocak-Eylül verilerini açıkladı. Rapora göre ilk dokuz ayda otomotiv üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artarken ihracat ise adet bazında yüzde 9 yükseldi. Bu dönemde toplam pazar ise geçen yıla göre yüzde 15 artış göstermiş durumda.

ALİ ÇELİK

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Ocak-Eylül döneminde toplam ihracattan yüzde 13,2 pay alan otomotiv sanayisi yılın ilk dokuz ayını lider olarak tamamlamış durumda. Konuyla ilgili düzenledikleri basın toplantısında 3. Çeyrek sonuçlarını değerlendiren OSD Başkanı Haydar Yenigün, 2021 Ocak-Eylül dönemi olumlu görünse de; referansın en yüksek, en verimli geçen 2015, 2016, 2017 yılından alınması gerektiğine dikkat çekti.

Tüm motivasyonlarının üretimi 2017 seviyesinin üzerine taşımak olduğunu dile getiren Yenigün, “Dokuz aylık üretim 1 milyona yaklaşıyor, 920 bin civarında bir üretim yapmışız. En önemli konularımızdan kapasite kullanımlarında, 2020-2021 mukayesesinde tüm dört segmentte yükseliş olduğunu görüyorsunuz. Ağır ticari vasıtada ise önceki yıllar özellikle emisyon geçişi sonrasındaki dönem kapasite kullanımında oldukça ciddi bir şekilde aşağıda olduğunu görüyoruz. Bu bence memleket için esasında iyi bir durum değil. Bunu da artırmamız gerekiyor” dedi.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...