Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uçan araba için harekete geçen Hyundai tarih verdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Uçan araba için harekete geçen Hyundai tarih verdi

T-Otomobil Haberleri  / AA

Dünya devi Hyundai, vizyonunu daha ileriye taşımak ve uçan araçları üretmek için Supernal isimli yeni bir şirketi hayata geçirdi. Şirket, ilk ticari uçuşunu 2028'de başlatmayı ve 2030'larda da pazarı iyice genişletmeyi planlıyor.

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden olan Hyundai, Supernal LLC isimli yeni şirketini tanıttı. Hyundai'nin açıklamasına göre Supernal isimli şirket, Hyundai'nin gelecekteki mobilite vizyonunu gösterecek ve elektrikli hava araçları ailesini geliştirerek gelecekteki mobilite endüstrisini de şekillendirecek.

İLK TİCARİ UÇUŞ 2028'DE

Seri üretim olarak piyasaya sunacağı eVTOL aracını geliştirmeye ve iyileştirmeye devam eden şirket, ilk ticari uçuşunu 2028'de başlatmayı ve 2030'larda da pazarı iyice genişletmeyi planlıyor. Supernal, Hyundai'nin seri üretim uzmanlığından yararlanarak operasyonlarını kesintisiz hale getirecek.

Grubun 'otomobil üreticisi'nden 'akıllı mobilite çözüm sağlayıcısı' olmaya yönelik stratejik geçişinden doğan Supernal, mobiliteyi yalnızca satışa sunulan bir ürün değil, aynı zamanda insanlığa yararlı bir hizmet haline getirmek çalışmalarına ağırlık verecek. Supernal ayrıca, hava hareketliliğini mevcut toplu taşıma ağlarına entegre ederek sorunsuz bir intermodal yolcu deneyimini yaşatacak.

ELEKTRİKLE ÇALIŞACAK, 4-5 YOLCU ALABİLECEK

Aynı anda 4 ya da 5 yolcu alması planlanan hava aracı, ağırlıklı olarak şehir içi ulaşımda kullanılacak. Supernal'in ilk hava aracı elektrikle çalışacak ve ayrıca otonom özellikli olacak.

Elektrikli hava aracı, öncelikli olarak ABD'deki kamu ve özel kuruluşlarla beraber akademik alanlarda iş birliği yapılarak kullanılacak.

Uluslararası düzeyde altyapı ve ulaşım ağını genişletmesi beklenen Supernal, İngiltere ve Kanada'da da aktivitelerine ağırlık vererek hava sahası yönetim konusunda uzmanlaşacak.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...