TOGG’da ‘Sedan’ çalışmaları başladı

TOGG’da ‘Sedan’ çalışmaları başladı

T-Otomobil Haberleri

Yerli otomobil çalışmaları hakkında bilgi veren TOGG CEO’su Karakaş, 2023’ün ilk çeyreğinde C segmentindeki SUV aracın piyasaya lanse edileceğini söyledi.

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, C segment sedanla ilgili çalışmalara başladıklarını duyurdu. Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansında konuşan Karakaş, TOGG’un15 yıllık bir proje olduğunu belirterek “2018’de şirketimizi resmen kurduk ve 2022’nin son çeyreğinde seri imalata hazır vaziyette tesislerimizi kurguluyoruz ve 2023 ilk çeyreğinde de C segmentteki SUV aracımızı piyasaya lanse edeceğiz. Başarılı olabilmek için birden fazla modelimizin olması lazım. İdeali 4 ile 6 civarındadır, yeni bir oyuncu olarak biz beş model belirledik kendimize ve bunların üzerinde de adım adım uygulamalarımız olacak. Hatta şimdiden C segmentindeki Sedan’ımızın çalışmalarının da başladığından bahsedebilirim. Başarının sürdürülebilir olması için ihracat yeteneğinin, yani rekabet yeteneğinin olabilmesi lazım. O nedenle de önce ülkemizde 18 ay kadar kalarak ve oradaki başarımızı vurgulayıp yurt dışına açılmak istiyoruz” dedi. Karakaş, mühendislik konusunda da “Biz üç boyutlu modellemelerimizi, simülasyonlarımızı tamamladık, analizlerimizi tamamladık ve yavaş yavaş da fonksiyon testlerine başladık. Bunun için hatta tamamıyla Türkiye’de yaptığımız prototiplerimizi de kullanmaya başladık” diye konuştu.

TOGG’da ‘Sedan’ çalışmaları başladı

BEYİN GÖÇÜNÜ TERSİNE ÇEVİRDİ
Fabrikadan fazlasını kurduklarını dile getiren Karakaş “Uluslararası tecrübelere sahip arkadaşlarımız var. Çalışanlarımızın yüzde 24’ü şu an kadınlardan oluşuyor. Buradaki hedefimiz yüzde 30 civarında. Bunun yanında yüzde 44’ün üzerinde master ve doktora derecesi olan arkadaşlarımız var. Övündüğümüz konulardan bir tanesi de yurt dışından 27 çalışanımızı, arkadaşımızı ülkemize geri kazandırabildik. Bunun yanında 250’ye yakın mühendis de projelerimizde bize destek veriyor” dedi.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...