Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elektrikli motor konforla buluşuyor: BMW iX3

Elektrikli motor konforla buluşuyor: BMW iX3

T-Otomobil Haberleri

Alman üreticinin elektrikli araçlar dünyasındaki son temsilcileri ülkemizde satışa sunuldu.

ALİ ÇELİK

Düzenledikleri basın lansmanında otomobil dünyasının çok hızlı bir değişimin içinden geçtiğini vurgulayan Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, başlayan yeni çağın endüstriyi olduğu kadar perakende süreçlerini ve tüketiciyi de dönüştürmeye başladığını söyledi. Borusan Otomotiv olarak elektrikli mobilitede öncü şirket olma yolunda hareket ettiklerini ve temsil ettikleri markaların elektrikli modellerini dünyayla aynı anda müşterilerine sunduklarının altını çizen Tiftik “Bu stratejimiz doğrultusunda 2013 yılında BMW i3 modeliyle başladığımız tamamen elektrikli mobilite yolculuğumuzda, mart ayında satışa sunmaya başladığımız BMW iX3’den sonra BMW iX’i de dünya lansmanından kısa bir süre sonra Türkiye’de satışa sunarak bu yoldaki kararlılığımızı bir kez daha teyit etmiş olduk. Elektrikli otomobillere yönelik talep hızla artıyor. 2021 yılının ilk 10 ayında bir önceki yıla göre yaklaşık 6 kat artan elektrikli otomobil satışları bunun en önemli kanıtı. Bizler de bu performansa bir yıldan kısa bir sürede 500’ün üzerinde BMW iX3’ü yollarla buluşturarak önemli bir katkı sağladık. Kendimize daha da büyük hedefler koyarak 2030 yılında toplam BMW satışlarımız içindeki elektrikli model oranımızı yüzde 75 seviyesine çıkarmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Elektrikli motor konforla buluşuyor: BMW iX3

100 KM'YE 6,1 SANİYEDE ÇIKIYOR
Yeni BMW iX xDrive40’ın ön ve arka akslarında yer alan elektrik motorları 326 beygir güç ve 630 Nm tork üretirken, otomobili 0’dan 100 km/s hıza sadece 6,1 saniyede ulaştırıyor. WLTP normlarına göre tam şarj ile yaklaşık 425 km menzile sahip Yeni BMW iX xDrive40, hem şehir içi sürüş hem de uzun mesafeler için ideal bir sürüş deneyimi sunuyor. Yüksek güçlü ev dışı şarj istasyonlarında 10 dakikalık şarj ile 100 km menzil üreten bataryalar yalnızca 40 dakikalık şarjla maksimum pil doluluğuna erişiyor. Yeni BMW iX pratik BMW Wallbox kullanılarak da tam doluluğa 8 saatten kısa sürede ulaşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...