Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hibrit satışları LPG’yi solladı

Hibrit satışları LPG’yi solladı

T-Otomobil Haberleri

2021 yılına hareketli başlayan otomobil ve hafif ticari pazarı, pandemi ve arkasından gelen çip krizi nedeniyle yaşanan aksamalar yüzünden haziran ayından itibaren düşüş yaşıyor.

ALİ ÇELİK

Otomotiv Distribütörleri Derneğinin (ODD) verilerine göre kasım ayında toplam yüzde 24,9’luk kayıp yaşanırken, sadece otomobil pazarı yüzde 33,2 oranında azaldı. Hafif ticari araç pazarında ise yüzde 9,2'lik bir artış gözle çarpıyor. Pazarın toplam satışlarının neredeyse yüzde 90’lık bölümü vergi oranları düşük olan A, B ve C segmentleri ile hacim oluştururken gövde tiplerinde hâlâ sedan otomobiller zirvedeki yerini koruyor. Benzinli otomobiller yüzde 66,1 ile dizel otomobillere göre tercihte önceliğin sağlarken, hibrit otomobiller ise LPG'li modelleri geride bıraktı. Ocak-kasım ayı boyunca sektör tam 45.190 adet hibrit, 2.415 adet ise tamamen elektrikli otomobil satışı gerçekleştirirken otomatik şanzımanlı modeller yüzde 76'lık payla manuel şanzımanlı modellerin önünde gidiyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...