Dolar düştü ikinci el otomobil satışları durdu: Fiyatlar yüzde 20 düşecek

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Dolar düştü ikinci el otomobil satışları durdu: Fiyatlar yüzde 20 düşecek

T-Otomobil Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamaların ardından dövizde sert bir düşüş yaşanmıştı. Dövizdeki düşüş sonrası ikinci el otomobil piyasası durma noktasına geldi. Galericiler ise bu düşüşün ikinci el otomobil piyasasına yüzde 20 oranında yansıyacağını belirtti. Aynı zamanda dövizdeki düşüşle beraber sıfır otomobil fiyatlarına yüzde 10 indirim uygulandı.

Dövizde yaşanan sert düşüş, sıfır otomobil fiyatlarına yüzde 10 indirim olarak yansıdı. Sıfır otomobile gelen indirimin ikinci el otomobil piyasasına yansıması bekleniyor. İndirim beklentilerine yönelik açıklamalarda bulunan galericiler ise olumlu yansımayı önümüzde ki günlerde göreceklerini ve tahmini düşüşün ise yüzde 20 olacağını belirttiler. 

“SIFIR OTOMOBİLLERDE DÜŞÜŞE NEDEN OLDU” 

Dövizdeki düşüşle beraber ikinci el otomobil piyasasının durma noktasına geldiğini belirten Demirhan Akkaya, “Senenin son ayı genel olarak durgun geçer. Vatandaş da dövizde ki oynaklıktan dolayı araç alıp satmak konusunda soru işareti yaşıyor. Dövizde ki sert düşüş sıfır otomobillerde düşüşe neden oldu.” dedi.

“YÜZDE 10 CİVARINDA YANSIMASINI BEKLİYORUM” 

Dövizdeki düşüşün ikinci el otomobil piyasalarına olumlu yönde yansıyacağını belirten Akkaya, “Bu durum ikinci el piyasasına da olumlu yönde yansıyacaktır. Bu yansımanın ise yüzde 10 civarında yansımasını bekliyorum. Döviz düşmeden önce ayda 5 araç satıyorduk. Şimdi ise döviz düştüğünden bu yana araç satamadık” şeklinde konuştu.

Dolar düştü ikinci el otomobil satışları durdu: Fiyatlar yüzde 20 düşecek

İKİNCİ ELE YÜZDE 20 FİYAT DÜŞÜŞÜ BEKLENİYOR 

İkinci el otomobil satışlarının yavaşladığını vurgulayan galerici Halil Nişan, “Düşüşün sebebi ise dövizin bir anda düşmesinden kaynaklı yaşanıyor. Dövizde artış yaşanırken piyasa çok hareketliydi. Şu an ise ortada bir panik var. Bu durgunluk bir iki ay sürecek gibi görünüyor. Şu anda kimsenin araç almak gibi bir telaşı yok. İkinci el otomobil piyasasına kademeli olarak indirim yansıyacaktır. Bu oran ise yüzde 20 civarında olacaktır” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...