Rusya'dan Renault hamlesi: Fransız otomobil üreticisinin mal varlıkları artık Moskova'nın

Düzenleyen: / Kaynak: France24
Rusya'dan Renault hamlesi: Fransız otomobil üreticisinin mal varlıkları artık Moskova'nın

T-Otomobil Haberleri  / France24

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bugün yaptığı yeni bir açıklama ile gündemde. Ukrayna işgalinin ortasında Rusya, Fransız otomobil devi Renault'un Rusya'daki mal varlıklarını kamulaştırdığını açıkladı.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, popüler anlık mesajlaşma ve sosyal medya ağı Telegram kanalından önemli bir açıklama yayınladı. Bakanlık, Renault Rusya'nın hisselerinin Moskova hükümetine devredildiğini ve devlet destekli bir araştırma merkezi olan NAMI'nin Renault'nun Avtovaz'daki hissesinin sahibi olduğunu belirtti.

Yabancı şirketler, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeye başlamasının ardından Rusya'ya tepki olarak ülkeyi terk etme kararı almıştı. Rusya da kendisine uygulanan yaptırımlara karşılık olarak Fransız otomobil üreticisi Renault'nun Rus varlıklarının devlet malı haline geldiğini duyurdu. 

RENAULT 24 KURUŞ ALDI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Moskova hükümetinin artık Renault Rusya'nın yüzde 100 hissesine sahip olacağı, Renault'nun Avtovaz'daki yüzde 67,69 hissesinin NAMI'ye satılacağı belirtildi. Bu arada, formalite olan devretme işleminde Renault, tüm mal varlığını yalnızca 1 ruble (24 kuruş) karşılığında devredeceğini açıklamıştı. 

Avtovaz, Lada otomobillerinin tüm ürün yelpazesini tesislerinde birleştirmeye devam edecek ve otomobil üreticisi, Rusya pazarında Renault otomobil bakım hizmetleri sunacak.

LOG Dergisi'nin haberine göre, Renault, Rusya fabrikasını ve faaliyetlerinin tamamını Rusya'ya devretti. Ayrıca Avtovaz’daki payını da devretmek zorunda kaldı. Avtovaz’daki payını 6 yıl içerisinde geri alma hakkına sahip olacak. Bununla birlikte, Renault'un Rusya'da 45 binden fazla çalışanı var. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: France24
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...