Dünyanın ilk 2X2 arazi motosikleti

Düzenleyen:
Dünyanın ilk 2X2 arazi motosikleti

T-Otomobil Haberleri

1.200’lük canavar, şehir trafiğinde elektrik motorunun gücüyle ilerliyor ve emisyon salımını minimum düzeyde tutarak çevre sağlığına katkı sağlıyor

Ali Çelik
ali.celik@tg.com.tr

Dünyayı motosikletle gezmek isteyenler genellikle ‘Enduro’ sınıfı motosikletler tercih ediyor. Bu konuda kendini ispatlayan markalardan biri de BMW. Otomobillerinde kullandığı ‘xDrive’ adı verilen 4x4 çekiş sisteminin benzerini uzun yol sınıfındaki iddialı motosikleti R 1200 GS modeline uyarladığını duyuran marka, bu sayede sadece arka lastikten çekiş gücü sunan iki teker dünyasında yeni bir sayfa açıyor. Üzerinde iki motor taşıyan R 1200 GS xDrive Hibrid, normalde karşılıklı çalışan boxer mimarisi üzerine kurulu 1.200 cc ve 125 hp güç üreten benzinli bir motora sahip. Ön lastiğin bulunduğu bölüme göre optimize edilen ikinci hibrid motor ise 45 hp güç üretiyor. Bu sayede toplam 170 hp’lik gücü kavuşan motosiklet, ortalama 120 ila 140 hp güce sahip orta sınıf sedan otomobillerin yanında oldukça sıra dışı bir ulaşım aracı olarak ön plana çıkıyor. 
İSTER KLASİK, İSTER TEKNOLOJİK
Efsanevi R 1200 GS’in xDrive Hybrid modeli, şehir trafiğinde düşük hızlarda yalnızca elektrik motorunun gücü ile ilerleyerek emisyon salımınıda minimum düzeyde tutarak çevre sağlığına katkı sağlıyor. Özellikle off-road şartları için çok önemli bir yenilik olarak nitelendirilen teknoloji, sürücüsü tarafından istediği zaman aktif hâle getiriliyor. Yağmurda, çamurda ve karlı zeminlerde başarılı performans ve güvenli sürüş sağlayan sistem, motosikletin üzerindeki LCD ekran yardımıyla kontrol ediliyor. Bütün bu özelliklerin yanı sıra R 1200 GS xDrive Hybrid, akıllı fren diskleri ve optimize edilmiş ABS sistemi sayesinde, çeşitli acil fren senaryolarına göre yüksek performans iddiasında bulunuyor.

Dünyanın ilk 2X2 arazi motosikleti

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...