İngiliz markası MG’nin ödüllü modeli MG4 Electric Türkiye’de

- Güncelleme:
İngiliz markası MG’nin ödüllü modeli MG4 Electric Türkiye’de

T-Otomobil Haberleri

Sahip olduğu teknoloji, konfor ve güvenlik donanımlarıyla “Yılın Otomobili” unvanına sahip MG4 Electric, 969.000 TL’den başlayan fiyatlarla ülkemizde satışa sunuldu. Aracın tasarımı kadar 577 km’ye varan menzili de dikkat çekiyor…

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği, İngiliz otomobil markası MG’nin %100 elektrikli yeni modeli MG4 Electric, Türkiye’de satışa sunuldu. Avrupa’da piyasaya giriş yaptığı günden itibaren dikkatleri üzerine çeken ve geniş kullanıcı kitlesine hitap eden MG4 Electric, Comfort ve Luxury olmak üzere iki farklı donanım seviyesi ile ülkemizde boy gösterecek.

Comfort versiyonda 170 PS güç ve 350 km menzil; Luxury versiyonda 204 PS güç ile 435 km menzil seçenekleri sunan MG4 Electric, hem şehir içi hem uzun mesafeli kullanımlara uygun olmasıyla da öne çıkıyor. Farklı platformlarda birçok kez “Yılın Otomobili” seçilen MG4 Electric, şehir içi kullanımlarda 577 km’ye varan menzili ile dikkat çekiyor. Yakın zaman önce Euro NCAP güvenlik testlerinden 5 yıldız almayı başaran MG4 Electric’in her iki versiyonunda da MG Pilot teknolojik sürüş destek sistemleri standart olarak yer alıyor. Doğan Trend Otomotiv, MG4 Electric için 7 yıl araç ve batarya garantisinin yanında Valueguard Değer Koruma Programı ile modelin ikinci el değerini de güvence altına alma garantisi veriyor. 

İngiliz markası MG’nin ödüllü modeli MG4 Electric Türkiye’de

Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kaan Dağtekin lansman toplantısında yaptığı konuşmada Doğan Holding’in otomotivde uzun yllara dayanan tecrübelere sahip olduğunu dile getirdi. MG markasının bu anlamda kendileri için önemli bir yer teşkil ettiğini ifade eden Dağtekin “Biz MG ile anlaşırken markanın 100 yıllık mirasını ve gelecekteki elektrikli dünyadaki SAIC’in yaptığı yatırımları görerek bu adımı attık. Şimdi inancımızın ötesinde bir başarıya doğru Avrupa’da yol aldığını gördükçe ne kadar doğru bir adım attığımız daha iyi anlıyoruz. 2021 senesinde Avrupa’da tamamen elektrikli otomobiller arasında 18’inci sırada yer alan MG, geçen sene 11’inci oldu ama kılpayı 10’culuğu kaçırmıştı. Şimdi 2023’ün ilk 3 ayında, ilk 4 marka arasında ve mart ayında ise üçüncü marka oldu. Tesla üç senedir pazarda değişmeyen liderliğini korurken yüzde 13-14’lerde olan pazar payı bu sene yüzde 20’lere kadar fırladı. VW ise 13-14’lerdeki pazar payı yavaş yavaş azalıyor. MG olarak yüzde şuan yüzde 5.6 oranla Audi’nin çok az arkasındayız” şeklinde konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...