Otomobil artık yatırım aracı: Sektör mayısta tarihî rekor bekliyor

- Güncelleme:
Otomobil artık yatırım aracı: Sektör mayısta tarihî rekor bekliyor

T-Otomobil Haberleri

Türkiye otomotiv pazarında pandemi ve ardından yaşanan çip ve lojistik krizlerinin etkileri azalmaya başladı. Tedarik sorunları devam etse de pazardaki satın alma iştahı, gücünü hissettiriyor.

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Otomotiv sektörünün en büyük veri ve ikinci el fiyatlandırma şirketi Cardata’nın Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın yaptığı değerlendirmede beş ayda yarım milyon adete yaklaşan satışlara dikkat çekti. Yalçın; “Mayıs verilerinde 110 bin adet gibi tarihî rekor bekliyoruz. Türkiye pazarının mayıs ayı ortalaması 66 bin adet seviyesinde dolayısıyla tüm zamanlarda ulaştığı en yüksek mayıs ayı satışı olacak. Markaların çoğu tedarik ve lojistik krizini genel olarak aştı. Kredi konusundaki sıkıntılar tüketicileri peşin alıma yöneltiyor. Bu durum da otomobilin artık bir yatırım aracı olduğuna dair güçlü bir ibare. Bir senedeki fiyat artışı yüzde 90’ı buldu. Ayrıca gayrimenkul alamayanlar da otomobile yöneldi, ikinci el de çok canlı. İlk 5 aylık dönemde sıfır kilometre araç satışındaki fiyat artışı yüzde 17, ikinci elde ise yüzde 48 oldu” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...