Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

iPhone satışları dip yaptı

iPhone satışları dip yaptı

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD Başkanı Trump’ın başlattığı kur savaşları, dönüp kendi şirketlerini vurdu. ABD’li şirketlerin, özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki satışları hissedilir derecede geriliyor.

Bunlardan birisi de Apple... CEO Tim Cook, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan pazarlarda işlerin yolunda gitmediğini söyledi. Cook “Türkiye, Hindistan, Brezilya ve Rusya gibi gelişmekte olan pazarlarda, iPhone satışlarında sıkıntı yaşıyoruz. Bu ülkelerde son dönemde yerli para birimleri zayıfladı. Bu durum da, fiyatların yükselmesine yol açtı. Artık bu pazarlarda öngördüğümüz şekilde büyüyemiyoruz. Şirket olarak yıl sonu satış hedeflerini tutturamayacağız” diye konuştu. Şirket, satış rakamlarını ise açıklamadı.
Yaz aylarında başlayan dolar kurundaki yükselişin etkisiyle Apple, iki defa Türkiye’deki ürünlerine zam yapmıştı. Apple, son dönemde dolar kurunda yaşanan gerilemenin ardından, bu hafta başında da ortalama yüzde 10’luk indirime gitmişti. Buna rağmen bugün en son model olan iPhone X’in fiyatı, yaklaşık 8 bin TL civarında bulunuyor.

BİR ZAMANLAR SIRA OLURDU
Apple, sıklıkla Türkiye pazarını örnek gösterirdi. Geceden sıraya giren iPhone tutkunları, telefonu ilk önce almak için saatlerce beklerdi. Tim Cook “Şirket olarak yıl sonu satış hedeflerini tutturamayacağız” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...