5G'li ilk canlı yayın

5G'li ilk canlı yayın

TEKNOLOJİ Haberleri

Turkcell ve Samsung bir ilke imza atarak Wi-Fi üzerinden Türkiye’nin ilk 5G canlı yayınını gerçekleştirdi. Ayrıca kullanıcılar 5G’yi ilk defa 360 derece kamera ve sanal gerçeklik teknolojileriyle tecrübe etme fırsatı buldu.

ÖMER TEMÜR

Dünyanın ilk dijital operatörü Turkcell ve 5G teknolojilerinin öncülerinden Güney Koreli Samsung, 5G yolunda tarihî bir adıma imza attı. Turkcell’in Maltepe’deki binasına gelen davetliler Turkcell altyapısı ve Samsung’un sunduğu 5G Sabit Kablosuz Erişim Teknolojisi üzerinden 4K UHD canlı yayın, bulut oyun, 360 derece kamera İzleme ve sanal gerçeklik teknolojilerini tecrübe etme fırsatı buldu. Türkiye’yi 5G’yi ilk deneyen ve kullanan ülkelerden bir tanesi hâline getirmek istediklerini belirten Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu “Samsung ile yaptığımız bu çalışma 5G’nin ilk defa ticari ortamlarda gerçekleşmesini ifade ediyor. Biliyorsunuz 5G endüstri 4.0’ın altyapısını oluşturacak ve artık 4.5 gibi sadece insanları değil, nesneleri de birbirine bağlayacak. Dolayısıyla yüz milyonlarca kullanıcıdan, milyarlarca kullanıcıya çıktığımız yepyeni bir verimlilik ortamı oluşacak. Türkiye’nin önümüzdeki dönemde başarıları, ekonomik gelişimi aslında bu altyapıta bağlı. Bunu derken şunun da altını çizmek istiyorum. Bu gibi teknolojilerin kullanımından da önemlisi ne zaman kullanıldığı önemli. Çünkü bir teknolojiye eğer geç erişirseniz, o teknolojinin size getirdiği rekabet avantajları da sınırlı oluyor. Bu teknolojiye Türkiye’nin en büyük hızla erişmesi içinde muhakkak doğru regülasyonları ve devletin oluşturacağı ekonomik teşvik modellerini de bugünden konuşmaya başlamamız lazım. Bu bir ilk ama ilk adım her zaman için işin yüzde ellisidir. Önemli olan sebat ederek çalışıp üniversitelerimizle olan bu çalışmaları daha da derinleştirerek Türkiye’nin 5G’de sadece tüketici değil, üretici bir ülke hâline gelmesi için birlikte çalışmamız lazım. Türkiye’nin bu teknolojilere en kısa zamanda ihtiyacı var. Teşvik istemiyoruz ama bence artık her operatörün tek tek altyapılar kurması yerine, tek bir altyapı ile vatandaşlara en verimli, en makul maliyetlerle ulaşması da önemli bir ihtiyaç hâlinde” diye konuştu.
Samsung Electronics Türkiye Başkanı Dae Hyun Kim da, “Samsung’un küresel düzeyde attığı adımlarla pekişen 5G teknoloji birikimini Türkiye’deki son kullanıcılarla buluşturmak için bugün Turkcell ile birlikte önemli bir adım attık” diye konuştu.

Turkcell Spor Toto ihalesine katılacak
Turkcell’in iştiraklerinden İnteltek, Spor Toto ihalesine katılacağını duyurdu. Turkcell’den KAP’a yapılan açıklamada, “Şirketimiz Yönetim Kurulu, yüzde 55 oranında bağlı ortaklığımız İnteltek AŞ’nin, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından 27 Kasım’da düzenleneceği açıklanan Spor Müsabakalarına Dayalı Sabit İhtimalli ve Müşterek Bahis Oyunlarının Özel Hukuk Tüzel Kişilerine Yaptırılması İhalesi’ne katılmasına karar vermiştir” denildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...