Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DLive, blockchain üzerinden Türkçe TV yayına başladı

DLive, blockchain üzerinden  Türkçe TV yayına başladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Kaliforniya merkezli blok zinciri üzerinden yayın yapan tek internet canlı yayın platformu DLive, Türkiye’de 1 milyon kullanıcıya ulaştı. İngilizce’nin ardından yoğun ilgi üzerine Türkçe yayına başlayan DLive ile içerik üreticileri de kripto para kazanma fırsatı yakalıyor.

ÖMER TEMÜR

Kasım 2017’de kurulan DLive Eylül 2018’de Lino blok zincirine geçiş yaptı. DLive platformu üzerinden canlı yayın yapan içerik oluşturucuları kazandıkları Lino puanları paraya çevirirken, izleyiciler de beğendikleri yayınlara bağış yapabiliyor. DLive Topluluk Başkanı Metin Redjepi, Türkiye’de dijital platformlardaki canlı yayınlara ilginin giderek arttığını belirterek “DLive’ın internet yayıncılığının geleceğine yön vereceğini düşünüyorum. Şu anda aktif olarak aylık kullanıcı sayımız 1 milyona ulaştı. DLive’da yayıncıların yanı sıra izleyiciler de ödüllendiriliyor. Türkiye’den büyük bir ilgi görünce ilk dil opsiyonunu Türkçe yaptık” dedi. Öte yandan DLive ile Honor kullanıcılarını son teknolojiyle buluşturmak için iş birliğine gitti. Honor’un Türkiye Başkanı Kevin Wang, oyuncular ve Android kullanıcılarına daha iyi bir tecrübe yaşatmak istediklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...