Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Samsung, fotoğraf konusunda tüm müşterilerini kandırdı iddiası!

Düzenleyen:
Samsung, fotoğraf konusunda tüm müşterilerini kandırdı iddiası!

TEKNOLOJİ Haberleri

Samsung'un Getty'den satın aldığı fotoğrafları sanki kendi akıllı telefonuyla çekilmiş gibi gösterdiği ortaya çıktığı iddia edildi. Geçtiğimiz günlerde de benzer bir skandal yaşanmıştı.

Geçen Ağustos ayında Samsung, bazı fotoğraflar yayınlanmış ve bunların Samsung telefonla çekildiğini söylemişti. Samsung Brezilya skandalının ardından şirketin Hong Kong resmi internet sitesinde de aynı şey yaşandığı iddia edildi.

İLK SKANDAL

Geçen Ağustos ayında Samsung'un Brezilya Twitter hesabında bazı fotoğraflar yayınlanmış ve bunların Samsung Galaxy A8 ile çekildiği belirtilmişti.Ancak söz konusu tweete gelen yanıtlar, Samsung'un fotoğrafı ABD merkezli stok fotoğrafçılık ajansı Getty'den aldığını ortaya çıkmıştı.

İKİNCİ SKANDAL

Samsung Brezilya skandalının ardından şirketin Hong Kong resmi internet sitesinde de aynı şey yaşandığı iddia edildi.

Dunja Djudjic isimli fotoğrafçı, Galaxy A8 Star'ın ürün sayfasına konulan Live Focus (Canlı Odaklama) özellikli fotoğrafın kendisinin Getty'e yüklediği fotoğraf olduğunu söyledi.

Getty üzerinden satın alınan fotoğrafların kullanım hakları satın alan kişiye geçiyor ancak Samsung'un ikinci kez DSLR fotoğraf makinesi ile çekilen bir fotoğrafı, sanki kendi cihazıyla çekilmiş gibi göstermeye çalışması kullanıcıların tepkisine neden oluyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...