Yazılım robotları her yerde

Düzenleyen:
Yazılım robotları her yerde

TEKNOLOJİ Haberleri

Sohbet bazlı yapay zeka konusunda geliştirdiği teknolojilerle Türkiye’de lider konumda olan Cbot IK ve iletişim teknoloji alanlarına da giriyor.

ÖMER TEMÜR

Başta Amazon, eBay, İş Bankası, ING Bank, Türk Telekom, Anadolu Hayat Emeklilik ve n11 olmak üzere pek çok ulusal ve uluslararası firmaya chatbot hizmeti verdiklerini belirten Cbot CEO’su Mete Aktaş, geliştirdikleri uygulamalarla şu anda finans sektöründe yüzde 40’ın üzerinde bir pazar payına sahip olduklarını söyledi. Aktaş “Yapay zekâlı chatbotlar şu anda bankacılık ve e-Ticaret sektörlerini domine ediyor. Cbot olarak bu sektörlerde pek çok şirket tarafından tercih ediliyoruz ve bu alanlarda chatbotların ne kadar önemli olduğunu görebiliyoruz. Bununla birlikte önümüzdeki süreçte NLP ve Deep Learning teknolojilerinin daha da gelişeceğini öngörerek yeni alanlarda uygulama geliştirme çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Yakın zamanda yapay zekalı chatbotların büyük kolaylıklar sunacağı bilgi teknolojileri ve insan kaynakları sektörlerine yönelik destek chatbotlarımızı da hayata geçireceğiz. Ayrıca yapay zekânın gelişmesi ile akıllarda büyük bir soru işareti olan konuları ortadan kaldıran ve bu merkezlerde insan ve yapay zekanın bir arada çalıştığı yapılar sunuyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...