Sağlık zamanı

Sağlık zamanı

TEKNOLOJİ Haberleri

Yeni model akıllı saatler gelişmiş kardiyo özellikleriyle dikkat çekiyor. Akıllı saat ile kalp atış hızı ve nabzınızı ölçebilir, spor yaparken ne kadar oksijen harcadığınızı ve kalori yaktığınızı öğrenebilir, iyi bir uyku için tavsiye alabilirsiniz.

ÖMER TEMÜR

APPLE WATCH SERİSİ 4 - 3 BİN 99 LİRA: Apple Watch Series 4, içerisinde yer alan sağlık sensörleri ile oldukça iddialı. EKG sensörü 30 saniyede kalp ritminizin grafiğini çıkarabiliyor, elde ettiğiniz verileri saklıyor ve dilerseniz doktorunuzla paylaşmanız için PDF olarak size sunuyor.

Sağlık zamanı

Ayrıca ivmeölçer ve jiroskop bayılma ve düşmeleri anında algılayarak size uyarı mesajı gönderiyor. Eğer 60 saniye boyunca tepki vermezseniz acil durum araması otomatik gerçekleşiyor. Aynı şekilde günlük stres takibi yapıyor, kalp atış hızınızı takip ederek endişe verici bir durum tespit ettiğinde sizi haberdar ediyor. Nefes uygulaması ile de bir dizi derin nefes alıp verme hareketiyle rahatlamanızı ve dengenizi korumanızı sağlıyor. Sağlık ve fitness uygulamalarından gelen veriler de dâhil olmak üzere kalbinizle ilgili tüm veriler iPhone’unuzdaki sağlık uygulamasında toplanıyor. Bu sayede aktivite, uyku, farkındalık ve beslenme ile ilgili tüm verilerinizi bir bakışta kolayca görüntüleyebiliyorsunuz.

FITBIT VERSA - BİN 199 LİRA: Fitbit Versa, kan basıncını, kalp atışını ve nabzınızı ölçüp ne kadar kalori yaktığınızı gösteriyor. Saat kandaki oksijen miktarını tahmin eden SpO2 sensörüne sahip. Böylece spor aktivitesi sırasında kandaki oksijen oranını görebilirsiniz. Fitbit, kadınların adet döngüsünü de takip ediyor. Daha genç kullanıcılar ise Fitbit uygulaması aracılığıyla menstruasyon döngüsü, yumurtlama, doğurganlık hakkında daha fazla bilgi edinebiliyor.

Sağlık zamanı

SAMSUNG GALAXY WATCH - 2 BİN 99 LİRA: Samsung’un ‘health’ uygulaması sayesinde kalp atış hızınızı takip ederek anormal bir durum olduğunda sizi anında uyarıyor. Ayrıca, stres seviyenizi takip ederek nefes egzersizleriyle stresi azaltmanıza yardımcı oluyor. Toplam 39 farklı antrenman çeşidini izleyen Galaxy Watch yürüyüş, koşu ve bisiklet gibi altı antrenmanı otomatik olarak algılayabiliyor.

Sağlık zamanı

HUAWEI WATCH GT - 999 LİRA: Huawei TruSeen 3.0 nabız takibi teknolojisi, kendi kendine öğrenme algoritması ve yenilikçi sensörlerini kullanarak gerçek zamanlı kişisel bir nabız ölçümü yapıyor. Uyku esnasında kullanıcının kalp atış hızını izlemek için görünmez ışıklar kullanan saat iyi bir uyku için 200’den fazla öneri sunuyor. Cihaz aynı zamanda gerçek zamanlı fitness koçluğu da yaparak vücut durumunuza göre ne tür aletlerle çalışmanız gerektiğini belirtiyor.

Sağlık zamanı

GERMIN FENIX 5 PLUS - 5 BİN 500 LİRA: Maceraseverlerin tercihi olan Garmin Fenix 5 Plus tırmanış esnasında kalp atışını takip edip vücudunuzun oksijen seviyesini ölçüyor. Hafızasında 500’e kadar şarkıyı kolaylıkla saklayabilen saat spor etkinliğini eğlenceli hâle getirirken formunuzu koruyup korumadığınızı size bildirmek için yakın zamandaki egzersiz geçmişinizi ve performans göstergelerinizi otomatik olarak değerlendiriyor. Hatta yedi günlük fitness ve egzersiz geçmişiniz karşılaştırarak genel egzersiz yükünü gösteriyor.

Sağlık zamanı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...