Huawei, Harmony OS ile Google’a meydan okudu

Huawei, Harmony OS ile Google’a  meydan okudu

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Huawei, Android işletim sistemini kullanmasının yasaklanmasının ardından kendi geliştirdiği işletim sistemini Çin’de düzenlenen geliştirici konferansında tanıttı.

Harmony OS adını taşıyan işletim sistemi, cep telefonu, giyilebilir teknolojiler, laptoplar ve televizyonlar gibi tüm platformlarda çalışacak. Açık kaynak kodlu ve ARK isimli kendi derleyicisine sahip olan Harmony OS mevcut Android uygulamalarını da destekliyor. Huawei yeni işletim sistemini ilk önce akıllı TV’lere yükleyecek. Harmony OS, 2020’de ise laptoplar ve giyilebilir teknolojilerde kullanılmaya başlanacak. Huawei’nin bu yıl bitmeden, yeni işletim sistemi tabanlı bir telefon çıkaracağını duyurmuştu. ABD Yaptırımlarının ardından, Mayıs ayında Google, Huawei’nin Android işletim sistemi kullanmasını yasaklamıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...