Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD Huawei ile anlaşma sağladı!

ABD Huawei ile anlaşma sağladı!

TEKNOLOJİ Haberleri

Mayıs ayından beri ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret sorunları nedeniyle, Huawei markası büyük sıkıntılar yaşıyordu. Hatta yaşanan sıkıntılar nedeniyle yeni piyasaya sunulan Huawei Mate 30 serisinde Google uygulamaları yer almıyordu ve bu durum kullanıcılara kötü bir şekilde yansımıştı. Yeni gelen gelişmelere göre ABD, Huawei'ye ticaret yapabilmesi için izin verdi.

Mayıs ayında ABD Ticaret Bakanlığı ulusal güvenlik tehdidi nedeniyle Huawei markasına ticaret yasağı getirmişti. Bu nedenle yeni piyasaya sunulan Mat 30 serisinde hiç bir Google uygulaması da bulunmuyordu. Google uygulaması bulunmayan modellerin, satış anlamında istenilen seviyeye ulaşması çok zor ve bu nedenle Huawei, Çin piyasasına yönelip yeni telefonlar için indirim yapmıştı.

G20 zirvesinde ABD Başkanı Trump, Huawei ile ABD arasındaki ticari ilişkiye izin vereceğini açıkladı. Bu gelişmeden sonra ABD ile ticaret yapabilmek için 130'dan fazla lisans başvurusu yapıldığını da belirtelim.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...