Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

WhatsApp geri adım attı! Tepki çeken özellik rafa kaldırılıyor

Düzenleyen:
WhatsApp geri adım attı! Tepki çeken özellik rafa kaldırılıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Bir süredir platforma reklam özelliğini entegre etmeye hazırlanan WhatsApp'ın bu projeyi geçici süreyle rafa kaldırdığı belirtiliyor.

Sosyal medya Facebook'un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp  1.5 milyar aktif kullanıcısı ile dijital dünyanın en çok kullanılan uygulamalarının başıonda geliyor. 

Ancak buna rağmen platform bu popülariteyi gelire dönüştürecek bir model geliştirebilmiş değil. 2009 yılında 0.99 dolar ücrete sahip olan platform 2014 yılında 22 milyar dolar karşılığında Facebook'a satılınca ücretsiz hale getirilmişti. 

Geçtiğimiz dönemde gelir elde etmek adına WhatsApp'ta reklam gösterimini mümkün hale getirecek bir güncelleme üzerinde çalışan şirketin 2020 yılı içinde bu özelliği kullanıma sunması bekleniyordu.

Ancak Wall Street Journal'ın şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre,  WhatsApp'ı bünyesinde bulunduran Facebook bu projeyi geçici süreyle durdurma kararı aldı. 

Aynı habere göre, Facebook durumlarında aynı Instagram’da olduğu gibi reklam gösterimi yapılmasını sağlayan proje tam olarak rafa kaldırılmadı. 

Ancak Facebook kısa vadede gelir elde edebilmek için başka bir proje üzerinde çalışmaya başladı. Buna göre, platform şirketlerin WhatsApp  kullanıcıları ile iletişime geçmelerini sağlayacak bir güncelleme üzerinde çalışıyor.

Proje hayata geçtiğinde şirketlerden bu özelliği kullanmaları için ücret talep edilecek. Ancak söz konusu özelliğin ne zaman kullanıma gireceği veya şirketlerden istenilecek ücret hakkında henüz detay bulunmuyor. 

Henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama bulunmasa da Facebook'un gelen tepkiler sonrası böyle bir karar aldığı iddia ediliyor.

WhatsApp geri adım attı! Tepki çeken özellik rafa kaldırılıyor

2020'DE WHATSAPP'A HANGİ ÖZELLİKLER GELECEK?

Yeni yıl ile birlikte WhatsApp’a bir dizi yeni özellik geliyor. İşte 1.5 milyar aktif kullanıcısı bulunan platforma 2020 yılında entegre olacak özellikler...

Facebook’un satın almak için sayısız girişimde bulunduğu Snapchat ile hayatımıza giren silinen mesajlar bir süre sonra Facebook’un bünyesinde bulunan WhatsApp’ta da karşımıza çıkacak. 

Söz konusu özellik ile kullanıcılar mesajlarının ne zaman silineceğini belirleyerek gönderecek ve mesaj için belirlenen süre dolduğunda otomatik olarak herkes için yok olacak.  

Hala geliştirme aşamasında olan özellik ile mesajlara 10 saniye, 1 dakika, 1 saat ya da 1 günlük süre tanıyabilme hakkını getirecek. 

2020 yılında WhatsApp’a gelecek bir diğer özellik  karanlık mod. Android 10 ve iOS 13 ile hayatımıza giren karanlık mod pek çok uygulamaya entegre edilmiş durumda. 

Bu özelliğin 2020 yılı için de WhatsApp’a da geleceği belirtiliyor. WhatsApp’ın karanlık  moduna ait görseller geçtiğimiz yıl internete sızmıştı. 

Söz konusu özellik özellikle AMOLED ekrana ev sahipliği yapan cihazlarda hatırı sayılır oranda pil tasarrufu yapılmasına imkan tanıyacak. 

WhatsApp’a entegre edilecek bir diğer özellik ise fotoğraf araması. Bu özellik sayesinde  WhatsApp üzerinden gönderilen fotoğraflar, Google üzerinden aranabilecek. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...