Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Öğrenciler sanal eğitimden böyle kaytarıyor

Öğrenciler sanal eğitimden böyle kaytarıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Koronavirüs sebebiyle dünya evden çalışma ve uzaktan eğitime geçerken video konferans yazılımı Zoom son dönemin en popüler uygulama oldu.

ÖMER TEMÜR

Yüz kişiye kadar aynı anda canlı görüşe imkânı sunan Zoom bu süreçte öğretmenlerin tercihi olurken öğrenciler derslerden kaytarmanın yolunu şimdiden buldu. Kendilerini anlatılanları dinliyormuş gibi yaparak videoya alan gençler, daha sonra bu videoyu döngüye alarak Zoom’da kullanıyor. Böylece karşı taraf kişinin görüşmede aktif olduğunu düşünüyor. Bunu anlayabilmek içi ise en az ekrana 30 saniye bakmak gerekiyor.
Kullanıcılar ayrıca istediği bir arka planı da görüntüye ekleyebiliyor. Böylece dağınık bir oda ya da arkadaki istenmeyen objeler görüşmedeki diğer kişiler tarafından görülemiyor. Ancak bunun için Zoom Rooms abonesi olmak ve yılda 500 dolar ödemek gerekiyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...