WhatsApp'tan yeni koronavirüs kısıtlaması!

Düzenleyen:
WhatsApp'tan yeni koronavirüs kısıtlaması!

TEKNOLOJİ Haberleri

Facebook’un bünyesinde bulunan mesajlaşma uygulaması WhatsApp koronavirüs salgını sonrası platforma yeni bir kısıtlama getirmeye hazırlanıyor.

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde görülen, bugün ise neredeyse her ülkeye sıçrayan koronavirüs salgını (COVID-19) şirketlerin operasyonlarını da etkiliyor.

Geçtiğimiz günlerde koronavirüs salgını sonrası ilk kısıtlamasını açıklayan WhatsApp salgın sonrası dönemde aldığı ikinci kısıtlama kararını kullanıma sunmaya hazırlanıyor. 

The Guardian'da yer alan habere göre, sahte haberler ile mücadele kapsamında DSÖ ve diğer sağlık kurumları ile çalışan şirket sosyal medyada yayınlan sahte bilgilerin önüne geçebilmek adına forward edilen (iletilen) mesajların sayısına sınırlama getirmeye hazırlanıyor.

Sistem tarafından sıkça paylaşıldığı saptanan bir mesaj kullanıcılar tarafından en fazla bir kişi veya gruba gönderilebilecek.

WhatsApp daha önce aldığı karar ile bu sayıyı 5 olarak belirlemişti.

Facebook’un bünyesinde bulunan WhatsApp geçtiğimiz hafta sunucularda oluşan yoğunluğu azaltmak için 15 saniyelik video sınırı getirmişti.

Şu an için sadece Hindistan’da yürürlükte olan bu kısıtlamanın artan internet trafiğinin sunuculara olan baskısının artması durumunda WhatsApp'ın hizmet verdiği 180'den fazla ülkede de kendisini gösterebileceği belirtiliyor.

Facebook ve bünyesinde bulunan Instagram geçtiğimiz haftalarda platformdaki videoların yayın kalitesini düşürme kararı almıştı. Şirketten yapılan açıklamada bu durumun Avrupa’daki kullanıcıları kapsadığı ve geçici bir karar olduğu bilgisinin altı çizilmişti. (NTV)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...