Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Devler ifade verdi

Düzenleyen:
Devler ifade verdi

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri, tekelleşme iddiaları ve pazar uygulamaları konusunda ABD Kongresinde kendilerini savundu. İlk defa Kongre üyeleri karşısında ifade veren CEO'lar, tekel oluşturmak ve kullanıcıların gizli bilgilerini elde etmekle suçlanıyor.

Amazon CEO'su Jeff Bezos, babasız ve zorluklar içinde büyüdüğünü, bu işe evlerinin garajında internette kitap satarak girdiğini ifade etti ve gizli bilgileri toplayıp kullanma suçunu reddetti. Şirketinin küçülmesini önerenlere de Bezos “ABD perakende pazarındaki payımız yüzde 4’ten az. Walmart, Amazon’dan iki kat büyük” diye cevap verdi.
Facebook CEO'su Mark Zuckerberg şirketine yöneltilen 'nefret söylemleri', paylaşımların uygun şekilde denetlenememesi, kullanıcıların gizliliğinin ihlali ile haksız rekabet eleştirilerini cevapladı. Acil bir tehlike ve zarar teşkil etmedikçe Facebook'un ifade özgürlüğünü savunduğunu söyleyen Zuckerberg “Biz, Amerikan ekonomisinin üstüne kurulduğu demokrasi, rekabet, katılımcılık ve ifade özgürlüğü değerlerine inanıyoruz” dedi. Google CEO'su Sundar Pichai, yazılı ifadesinde şirketlerinin internet reklam maliyetlerinin yüzde 40 düşmesine yardımcı olduğunu ifade etti. Apple CEO'su Tim Cook ise “İddiaların aksine Apple baskıcı bir pazar payına sahip değildir” ifadesini kullandı ve komisyonları yükseltmediklerini söyledi. 

Trump: Adaleti ben sağlarım
ABD Başkanı Trump, kongre öncesi attığı Tweet’le bu şirketlerin sınırlandırılıp kontrol altına alınması çağrısında bulundu. Trump “Washington senelerdir konuşuyor, bir şey yapmıyor. Ülkemiz bunlardan bıkmış, usanmış vaziyette. Kongre adaleti sağlamazsa bunu Başkanlık kararıyla ben yapacağım” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...