Turkcell’in bulut güvenliğine uluslararası sertifika

Turkcell’in bulut güvenliğine uluslararası sertifika

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye'nin en büyük veri işletmecisi Turkcell’in bulut bilişim hizmetlerinin güvenliği, uluslararası platformlarca da tescillendi.

ÖMER TEMÜR

Turkcell, Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından belirlenen bulut güvenlik standardı ISO/IEC 27017:2015'i Türkiye’de almaya hak kazanan ilk ve tek şirket oldu. Turkcell’in kurumsal müşterilerine bulut hizmetleri sunduğu yeni nesil veri merkezleri, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi IS0 27001 ve Tier 3 uluslararası sertifikasyonlarına da sahip.
Veri merkezleri için bugüne kadar iki milyar TL’ye yakın yatırım yaptıklarını belirten Turkcell Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata “Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diyerek dünya standartlarındaki veri merkezilerimize yatırım yaparken bir yandan da bu veriler sayesinde katma değerli çözümler sunmak için çalışıyoruz. Kurumlarımızın dijitalleşme yolcuğuna eşlik ettiğimiz Dijital İş Servisleri şirketimiz ile eşsiz altyapımız üzerinden uçtan uca çözümler sunmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...