Mobil uygulamalara 111 milyar dolar harcandı

Mobil uygulamalara 111 milyar dolar harcandı

TEKNOLOJİ Haberleri

Mobil uygulama ve oyun harcamaları 2020 yılında rekor kırdı. Mobil uygulama analiz platformu Sensor Tower tarafından açıklanan verilere göre, App Store ve Google Play Store'de indirilen uygulama sayısı yüzde 23,7 artışla 143 milyara yükseldi.

ÖMER TEMÜR

 Kullanıcılar geçtiğimiz yıl uygulama içi satın almalar, abonelikler ve premium uygulamalar yoluyla dünya çapında yaklaşık 111 milyar dolar harcama yaptı. Gelirlerin yüzde 71,7'si mobil oyunlardan sağlanırken, 2020 yılı içerisinde ilk defa yüklenen oyunlardan elde edilen gelir ise 56,2 milyar dolara oldu.  Mobil oyun sektörü, 2020 yılında 79,5 milyar dolar kazandığını belirten IFASTURK Eğitim, AR-GE ve Destek Kurucusu Mesut Şenel “Salgın, tüketici ihtiyaçlarını ve davranışlarını çarpıcı biçimde ve belki de kalıcı olarak değiştirirken, mobil pazar 2020'de benzeri görülmemiş bir büyüme yaşadı. Mobil uygulama ekosistemi ve devam eden eğilimler büyümenin katlanarak artacağını gösteriyor” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...