Dünyanın alternatifi BiP

Dünyanın alternatifi BiP

TEKNOLOJİ Haberleri

Ocak ayından beri kullanıcılar, kişisel verilerin güvenliği endişesi ile alternatif arayışına yöneldi. Bu aşamada Turkcell BiP uygulaması sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok ülkesinde dikkatleri üzerine çekti.

BiP; şeffaf gizlilik politikası, güvenli teknolojisi, rekabette öne çıkan özellikleri ve sunduğu deneyim ile; 12 ülkede 1. sıraya yerleşti ve 19 ülkede ilk 3 arasında yer aldı. BiP’in aktif kullanıcısı aylık ortalama 30 milyonu aştı. Sesli görüşme sayısı 4 kat, grup görüntülü görüşme süresi 7 katın üzerinde yükseldi. Dünyanın 192 ülkesinde kullanılan BiP, bugün 80 milyon indirme sayısına ulaştı. Dijital göçün başladığı 9 Ocak’tan itibaren BiP’in kazandığı yeni kullanıcı sayısı 33,2 milyonu aştı. Alternatifler arasında Telegram ve Signal de öne çıktı. Ancak BiP, AppStore’daki 4.6 ve Google Play’deki 4.5 memnuniyet puanı ile rakiplerinden önde yer aldı. Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan "Millî uygulama BiP; yazılımıyla, altyapısıyla, sunduğu özellikleriyle ve en önemlisi kişisel verilerin korunmasına yönelik hassasiyetiyle Türkiye’ye ait bir platform. Tüm veriler güvende. Hiçbir şekilde üçüncü şirket veya kişilerle paylaşılmıyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...