Dell, kızlar için yeni bir gelecek sunuyor

Dell, kızlar için yeni  bir gelecek sunuyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Habitat Derneği ile Dell Technologies iş birliğinde başta dezavantajlı topluluklardan olmak üzere 8-14 yaş arası kız öğrencileri bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) becerilerini geliştirmeleri ve bilişim eğitimi almalarını amaçlayan “Future for Girls” (Kızlar için Gelecek) projesi kapsamında düzenlenen eğitimlere 900’ünde üzerinde kız çocuğu katıldı.

ÖMER TEMÜR

Geçekleştirilen programda 30 gönüllü eğitmen ile 59 farklı şehirden öğrenci için toplamda 135 saat eğitim ve 96 saat mentorluk gerçekleştirildi. Dell Technologies Türkiye Genel Müdürü Işıl Hasdemir “Akademetre ile yaptığımız Kadın Kariyeri Araştırmasına göre, kız çocuklarının lise döneminde STEM alanlarından bir bölüm seçmemelerinin en büyük sebeplerinden biri matematik ve mühendisliğe ilgi duymamaları veya soğuk bulmaları. Mühendislik ve matematik bölümlerinin soğuk olduğu algısı ise çocukluklarından beri bu bölümleri yakından tanıma fırsatlarının olmaması. Ayrıca çocuklar bölümlerini seçerken en çok ailelerinden, öğretmenlerinden ve yakın çevrelerinden etkileniyor. Yani ne istediklerine karar verirken destek gördükleri bir alana daha kolay yönlenebiliyorlar. Bizim de bu projeyle amacımız, toplumsal cinsiyet temsili için belirlediğimiz hedefler doğrultusunda genç kızların teknoloji ve bilişim deneyimlerine erişmelerini ve geleceğin teknoloji iş gücünü oluşturmalarını sağlamak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...