Telefonunuzu 'şarj düşük' uyarısı vermeden şarja takmayın uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Telefonunuzu 'şarj düşük' uyarısı vermeden şarja takmayın uyarısı

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHA

Cep telefonlarının “şarj düşük” ile ilgili verdiği uyarıdan önce şarja takılmasının bataryanın ömrünü azalttığı, ayrıca ucuz şarj aletlerinin de telefonlara ciddi zarar verdiği belirtiliyor.

İnsan hayatının vazgeçilmesi olan cep telefonları, kullanıcının umursamazlığından dolayı kısa sürede kullanılmaz hale gelebiliyor.

Telefonların şarj doluluk oranının yüzden 10’dan fazlayken, “Telefonum dolu kalsın” diyerek yine şarja takması bataryayı öldürdüğü belirtiliyor. Cep telefonun “şarj düşük” ile ilgili verdiği uyarıdan önce şarja takılmaması gerektiği belirten uzmanlar, ucuz şarj aleti hakkında da uyarıda bulundu.

Telefonunuzu 'şarj düşük' uyarısı vermeden şarja takmayın uyarısı

"UYARI VERMEDEN ŞARJA TAKMAYIN"
Eskişehir’de yıllardır telefon tamiri yapan Devrim Tepeli, vatandaşın cep telefonunu daha uzun süre, sağlıklı olarak kullanabilmesi için bazı hususlara dikkat etmesi gerektiğini anlattı.

Tepeli, cep telefonlarındaki pillerin, doldur-boşalt sistemi ile çalışan bir sistem olduğunu belirterek, "Bir pili önce tamamen doldurman lazım, sonra tamamen boşaltman lazım. Öteki türlü bataryaya çok ciddi zarar verebilir. Bu da bataryanın ömrünü azaltır. Düzgün doldurup yine düzgün boşaltmazsa, pil kısa bir sürede sorun çıkartmaya başlar." dedi.

Bu durumun sadece telefon bataryası için değil, bilgisayar bataryası için de geçerli olduğunu ifade eden Tepeli, "Yüzde 50 iken veya yüzde 80 iken ‘Telefonum boş kalmasın’ diyerek şarja takıyorsanız, bataryanızı öldürüyorsunuz anlamına gelir. Bunu birkaç defa tekrarladığınız zaman 3 yıl kullanabilecek bir bataryayı 3 ay kullanmak zorunda kalırsınız." ifadelerini kullandı.

Telefonun şarja takılması için standardın 'yüzde 10' olduğunu söyleyen Tepeli, "Bazı telefonlarda yüzde 15 olabiliyor. O yüzden tavsiyemiz telefonunuz ne zaman ‘şarj düşük’ diye uyarı veriyorsa o zaman şarja takın. Böyle olunca da hem telefonunuz hem de bataryanız sağlıklı kalacak." açıklamasını yaptı.

Şarjın yüzde 95-100 iken şarjdan çıkartılması tavsiyesinde bulunan Tepeli, "Çünkü doluyken yine şarjda kalması veya bu şekilde kullanmaya devam ettirmesi yine zarara yok açar” diye konuştu.

Telefonunuzu 'şarj düşük' uyarısı vermeden şarja takmayın uyarısı

"UCUZ ŞARJ ALETİ ZARARLI"
Devrim Tepeli, orijinal şarj aletinin yerine ucuzunun kullanmasının yine hem telefon hem de bataryaya ciddi zarar verdiğini söyledi. Şarj aletinin bataryadan daha önemli olduğunu vurgulayan Tepeli, bataryanın ömrünü bitiren şeyin şarj aleti olduğunu belirtti.

"Ne kadar orijinal şarj aleti kullanırsanız, telefonunuzu ve bilgisayarınızı o kadar uzun süre kullanabileceksiniz." hatırlatmasını yapan Tepeli, "Aslında bataryayı bozan elektriğin kendisi veya bataryanın kendisi değil. Orijinal olmayan şarj aletidir. Ucuz olan şarj aletidir. Orijinal şarj aletiniz çalışmayınca hemen gidip 5 lira, 10 liraya şarj aleti almayınız. Ya tam orijinal ya da orijinale yakın zararsız şarj aletleri kullanın." ifadelerini kullandı.

Şarj aletlerinin orijinal olup olmadığını bilmeden kullanılmaması gerektiğini söyleyen Tepeli, "Çünkü bu da aynı şekilde telefonunuzun kısa sürede atığa dönüşmesine sebep olabilir.” diyerek vatandaşları uyardı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...