Tarım alanındaki startup’lara destek

Tarım alanındaki startup’lara destek

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye İş Bankası, girişim hızlandırma programı WorkupAgri ile tarım alanındaki girişimlere destek oluyor.

ÖMER TEMÜR

Workup’ın çatısı altında gerçekleştirilen programda tarım alanında enerji, su tasarrufu, gübreleme, ilaçlama lojistik, üretim, tedarik zinciri vb. alanlarda akıllı teknolojileri kullanarak verimliliği artıran, tabiatı koruyan veya iklim değişikliği ile mücadeleye katkı sunan beş girişim seçilecek. Seçilen girişimler altı ay sürecek eğitim, mentorluk, İş Bankası ve grup şirketleri ile iş geliştirme, ulusal ve uluslararası geniş iş ağına erişim ile yatırımcılarla buluşma imkânına sahip olacak. Programa 9 Eylül tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

TOPLAM 6,2 MİLYAR DOLAR YATIRIM
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, Workup ile şimdiye kadar 107 girişime ev sahipliği yaptıklarını belirterek “Mezun olan her dört girişimden üçünün girişimcilik yolculuğuna devam ettiği programa dâhil olan 29 farklı girişim, şimdiye kadar toplam 6,2 milyon dolar yatırım aldı, yurt dışına açılanlar oldu. Bu alandaki tecrübemiz ve kazanımlarımızın yanı sıra, iş ortağımız ve hızlandırıcı partnerimiz Hackquarters desteği ile banka olarak çok önem verdiğimiz tarım alanına özel bir programla ekosisteme destek olmak istedik. Tarım odaklı girişim hızlandırma programımız WorkupAgri ile teknolojiyi doğanın hizmetine sunacak fikirlerin, girişimcilerin yolunu açmayı hedefliyoruz. Bu alanda çalışmalarını sürdüren bütün girişimlerimizi WorkupAgri programımıza davet ediyoruz” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...