WhatsApp'tan hayat kurtaran özellik! Sesli mesajlar metne dönüşecek

Düzenleyen:
WhatsApp'tan hayat kurtaran özellik! Sesli mesajlar metne dönüşecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak yeni özellikleri bir bir kullanıma sokan WhatsApp, sesli mesajları yazıya döken yeni bir özelliği test ediyor.

WhatsApp, bir süredir üzerinde çalıştığı 'sesli mesajları metne dönüştürme' özelliği için düğmeye basıyor.

WABetaInfo tarafından ortaya çıkarılan özellikte son aşamaya gelindiği iddia edildi. Uzun mesajları dinleme zahmetine katlanmak istemeyen kullanıcılar için hayat kurtarıcı nitelikte olması beklenen özelliğin yakında kullanıma sunulması bekleniyor.

İlk etapta özellikle iOS için kullanıma sunulması beklenen özelliğin zamanla Android'e ve ilerleyen süreçte de WhatsApp Web'e entegre edileceği iddia edildi. İsteğe bağlı olarak kullanabilecek bu özellik için kullanıcıların mikrofona ve konuşma tanıma sistemine erişim ihtiyacı olduğu da özellikle belirtiliyor. 

Ayrıca web sitesi, deşifrenin kullanıcının telefonunda yerel olarak yapılacağını ve böylece Facebook’un ses kayıtlarına erişemeyeceğini belirtiyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...