Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya, OneWeb’in 34 yeni uydusunu uzaya fırlattı

Düzenleyen:
Rusya, OneWeb’in 34 yeni uydusunu uzaya fırlattı

TEKNOLOJİ Haberleri

Rusya, dünyanın her yerine geniş bant internet sağlamayı amaçlayan İngiltere merkezli iletişim şirketi OneWeb’in 34 yeni uydusunu taşıyan bir Rus soyuz roketini uzaya fırlattı.

Rusya’nın Federal Uzay Ajansı (Recosmos), İngiliz operatör OneWeb’in 34 yeni uydusunun bir soyuz roketiyle birlikte 21 Ağustos Cumartesi günü Kazakistan’daki Baykonur uzay üssünden başarıyla uzaya fırlatıldığı duyuruldu. OneWeb, en son 1 Temmuz’da uydu fırlatmıştı. Cumartesi günü yapılan fırlatmayla da şirket bu seneki beşinci uydu fırlatılışını gerçekleştirmiş oldu.

Açıklamada, fırlatmanın TSİ ile 21.10'da Kazakistan’ın güneyinde yer alan Baykonur Uzay Üssü'nden gerçekleştirildiği de yer aldı. 34 uydu Rus yapımı "Soyuz-2.1B" roketiyle uzaya gönderildi. Fırlatılan uydular yaklaşık 3,5 saat sonra uzayda yerleşmeye başlayacak.

2022'YE KADAR 650 UYDU GÖNDERECEKLER
Roscosmos’un alt grubu olan Glavcosmos ile Arianespace ve Starsem şirketleri arasındaki ticari sözleşme çerçevesinde yapılan bu fırlatma ile One Web’in uzayda bulunan toplam uydu sayısı 322’ye yükseldi. Daha önce One Web’in, 2022'ye kadar 650 uyduyu uzaya göndermeyi planladığı duyurulmuştu.



Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...