TEKNOFEST'te yarışacak! İnsansız yangın söndürme aracı

Düzenleyen:
TEKNOFEST'te yarışacak! İnsansız yangın söndürme aracı

TEKNOLOJİ Haberleri

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen insansız hava araçları yarışmasına katılan Vefa Havacılık Takımının yaptığı insansız yangın söndürme hava aracı, denemeleri başarıyla geçti.

8 kişiden oluşan takımın aracı jürinin beğenisini topladı. Bursa Büyükşehir Belediye İtfaiyesi ile 30 metre yükseklikteki bir cephe yangınına müdahale eden araç, görevini eksiksiz yaptı. Ekip, destek gelirse seri üretime geçmeyi planlıyor.

Daha önce de yarışmada birincilik ve ikincilik elde ettiklerini söyleyen Vefa Havacılık Takım Kaptanı Ömer Faruk Sarıgöz "Tecrübelerimizi insanlık adına kullanmak istedik. İtfaiyecilik sektöründe bir açık gözlemledik. İtfaiyecilerle görüşerek, nelere ihtiyaçları var, nasıl sıkıntılar yaşıyorlar öğrendik. Çarpık kentleşme yüzünden itfaiye araçları çatı ve cephelere yanaşamıyor. Alevlere müdahale güçleşiyor. Yaptığımız ürün sıkıntıları çözecek" dedi.

TEKNOFEST'te yarışacak! İnsansız yangın söndürme aracı

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...