Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye, veri merkezinde bölgesel üs oluyor

Türkiye, veri merkezinde bölgesel üs oluyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Veri merkezi yatırımlarına hız veren Türkiye bu alanda Avrasya bölgesinin en büyük etkinliğine imza atmaya hazırlanıyor.

ÖMER TEMÜR

28 - 30 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek DCF Veri Merkezi Fuarı; Cloud, Cyber Security, IoT,  Big Data, DevOps, Blockchain ve Software alnında teknolojilere ev sahipliği yapacak. Fuarda veri merkezleri alanında bütün tarafların bir araya geleceğini belirten DCF Data Center Expo Proje Müdürü Savaş Kemal Burkay, Türkiye'de mevcut veri merkezi beyaz alanının 100.000 metrekare civarında olduğunu, kamu ve özel yatırımlarla birlikte beş yıl içerinde 400.000 metrekareye ulaşılmasının hedeflendiğini söyledi. Pandemi öncesinde veri merkezlerinde Ankara’da doluluk oranının yüzde 85, İstanbul’da yüzde 80 olduğunu dile getiren Burkay “Pandemiden sonra veri merkezlerinin stratejik öneminin daha da anlaşılması ile bu oranlar arttı. Bu anlamda kullanım miktarları açısından şirket sistem odaları ve kamu kuruluşları ilk sıralarda yer alırken ardından veri işletmecileri ve bankalar geliyor. Amacımız Türkiye’yi verinin merkezi yapmak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...