WhatsApp, Instagram, Facebook açıldı, erişim 6 saat sonra gerçekleşti

Düzenleyen:
WhatsApp, Instagram, Facebook açıldı, erişim 6 saat sonra gerçekleşti

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya uygulamaları WhatsApp, Facebook ve Instagram'a dünya genelinde erişim sağlanamıyordu. 6 saat süren sıkıntı sona erdi. Facebook, WhatsApp ve Instagram'a giriş sağlanıyo, işte son gelişmeler...

Sosyal medya kullanıcıları bu akşam hiç bir hesabına erişemedi.  WhatsApp, Facebook ve Instagram saatlerce açılmadı. Kullanıcıları ise merak içerisinde peki son durum ne? İlk olarak Mesajlaşma uygulaması WhatsApp'da erişim sıkıntısı dikkat çekmişti. Uygulamaya girmeye çalışan kullanıcılar 'Server Error' sorunu ile karşılaştı. Hemen ardından Facebook ve İnstagram'da da erişim sağlanamadı ve budurum uzun zamandır sürüyordu ki saatler 1:00 gösterdiğinde uygulamalar yeniden açıldı. Sorun DNS kaynaklı olduğu için tam düzelme saatler sürebilir.

ERİŞİM SORUNU GLOBAL
Türkiye'den duruma ilişkin ilk açıklamayı Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan yaptı. Twitter'da bir paylaşım yapan Sayan, "Whatsapp, Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir." dedi.



WHATSAPP'TAN AÇIKLAMA GELDİ
Online mesajlaşma uygulaması WhatsApp'dan da konuyla ilgili açıklama geldi. Şirket, "Bazı kişilerin şu anda WhatsApp ile ilgili sorunlar yaşadığının farkındayız. İşleri normale döndürmek için çalışıyoruz ve mümkün olan en kısa sürede buraya bir güncelleme göndereceğiz. Sabrınız için teşekkürler!" ifadelerini kullandı. 

INSTAGRAM VE FACEBOOK DA PEŞ PEŞE AÇIKLAMALARDA BULUNDU
WhatsApp'ın yanı sıra popüler sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Instagram'da da erişim sorunu yaşandı. Her iki uygulamanın da hem mobil hem de masaüstü sürümünde erişim sıkıntısı oldu. Instagram'ın açılışında 'Bu sayfaya ulaşılamıyor' ifadesi yer alımıştı. Bu uygulamalara erişimin saatler sonra sağlandı. Konu ile ilgili açıklama da gelmişti.

Facebook'tan açıklama: ''Bazı kişilerin Facebook uygulamasına erişmekte sorun yaşadığının farkındayız. İşleri olabildiğince çabuk normale döndürmek için çalışıyoruz ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.''

Instagram'dan açıklama: ''Instagram'da şu an zor zamanlar geçiriyor ve kullanırken sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bizimle kalın, biz varız!''

FACEBOOK HİSSELERİ YÜZDE 5'İN ÜZERİNDE DEĞER KAYBETTİ
Facebook, Whatsapp ve Instagram'a dünya genelinde yaşanan erişim sorunu, her üç sosyal medya platformunu çatısında barındıran Facebook'un New York borsasında işlem gören hisselerini de olumsuz etkiledi. Söz konusu uygulamalara erişim sorunu devam ederken, Facebook'un hisseleri yüzde 5'in üzerinde değer kaybetti.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...