Ümit Önal: Ortak altyapı şirketi anlamlı gelmiyor

Ümit Önal: Ortak altyapı şirketi anlamlı gelmiyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, fiber alt yapıda indirim için BTK’ya başvuruda bulunduklarını belirterek ortak alt yapı tartışmalarına anlam veremediğini söyledi.

ÖMER TEMÜR

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası kapsamında düzenlenen ‘Haberleşmede Dijital Reform: Dijital Yollar’ panelinde konuşan Önal şunları kaydetti: “Türkiye’nin altyapıdaki fiberleşme oranını yıl sonunda yüzde 90’lar seviyesine ulaştırmayı hedefliyoruz. Diğer bir deyişle, fiberi 200-250 metre öteye, binalara ve evlerin içine taşıyacağız. Bu seviyeye gelmiş fiber altyapı için bir ortak altyapı şirketinin kurulması ve bu teşebbüse yüklenecek sorumluluk, ilâve fiberleşme için bizlere anlamlı gelmiyor. Zaten işletmecilere fiber erişim ürünleri fiyatlarında indirimler sunmak için BTK’ya başvurduk ve başvurumuz kurum tarafından yakın bir süre önce onaylandı.”

HAKSIZ İTHAMLARA MARUZ KALIYORUZ
Son günlerde alt yapı paylaşımı konusunun bazı işletmeciler tarafından çokça gündeme getirilip kamuoyunun yanlış yönlendirildiğini ve şirketin haksız ithamlara maruz bırakıldığını dile getiren Önal, “Tesis paylaşımından şikayet eden bazı sektör oyuncularının son üç ayda kilometrelerce kazıyı nasıl yaptığını gerçekten merak ediyorum. Hem de bu kazıları, öyle altyapısı olmayan yerlere de değil, bizim fiber altyapımızın olduğu İstanbul’un göbeği diyeceğimiz Bağdat Caddesi, Etiler, Caddebostan gibi özel lokasyonlara ve pek çok ilin (Sivas, Edirne, Kayseri, Afyon) merkezine ve kesinlikle tesis paylaşımı talebinde bulunmadan yapmaktalar. Tesis paylaşımı yapılmıyor deyip; mevzuatlara aykırı şekilde kilometrelerce kazıyı, zaten fiber altyapının gittiği yerlere yapmanın daha fazla kâr etme düşüncesi dışında başka bir izahını bulamıyorum” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...