Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Küresel çip krizi yeni fabrikayla çözülecek

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Küresel çip krizi yeni fabrikayla çözülecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHA

Tayvanlı bir firma, Japonya'da çip üretim tesisi kuracağını açıkladı. Teknoloji devi Sony'nin de fabrikada hisse sahibi olacağı öğrenildi.

Arz-talep dengesizliği nedeniyle dünya ülkelerinin karşı karşıya kaldığı çip krizi derinleşirken, Tayvanlı çip üreticisi TSMC, Japonya'nın Kumamoto eyaletinde yeni bir fabrika kuracağını açıkladı.

ÜRETİM 2024'TE BAŞLAYACAK 

Dünyanın en büyük çip üreticilerinden biri olan TSMC'nin tesis inşaatına 2022'de başlamasının planlandığı belirtilirken, üretimin ise 2024'ün sonunda başlayacağı kaydedildi. Firma ayrıca ilk sermaye harcamasının yaklaşık 7 milyar dolar olarak tahmin edildiğini ve yaklaşık bin 500 yüksek teknoloji uzmanına iş imkanı sağlanacağını duyurdu. Japon teknoloji firması Sony'nin ise yeni girişimde yüzde 20'den az hisse alarak azınlık hisselerine sahip olacağı öğrenildi.

DÜNYA KRİZDE

Elektrikli araçlardan robotlara, ev aletlerinden araç içi elektronik sistemlere, savunma sanayiinden giyilebilir teknolojilere kadar birçok alanda kullanılan çiplerin arzında son dönemde yetersizlik yaşanıyor. Korona virüs salgını ve tedarik zincirindeki aksamalar nedeniyle yarı iletken temin edememe sorunu, teknoloji ile ilişkili birçok sektörde üretimde aksamalara yol açtı. Çip üreticilerinin yeni yatırımlar yapmasına rağmen arz talep dengesinin sağlanmasının 2022 yılını bulabileceği belirtiliyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...