Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pandemi trollere yaradı: İnternette nefret söylemi yüzde 20 arttı

Düzenleyen:
Pandemi trollere yaradı: İnternette nefret söylemi yüzde 20 arttı

TEKNOLOJİ Haberleri

Covid-19 pandemisi ile insanlar evlerine kapandı. Kapanmayla beraber internetteki kullanımı ve etkileşiminden artışlar yaşanırken, taciz ve nefret söylemi olaylarında yüzde 20 artış yaşandı. Yapılan yeni bir araştırmada ise nefret söylemlerini ve davranışları normalleştirdiğimiz sonucuna ulaşıldı.

Yapılan yeni bir çalışmada, pandemi döneminde internetteki nefret söyleminin yüzde 20 arttığı tespit edildi.

260 MİLYONDAN FAZLA KONUŞMA İNCELENDİ

ABD ve İngiltere'yi baz alan araştırmada sosyal medya mesajları incelendi. 260 milyondan fazla konuşma çalışma kapsamında analiz edildi. 50 milyondan fazla tartışmanın ırkçı nefret söylemi içerdiği tespit edildi. Konuşmaların 2019 yılıyla 2021'in ortalarında yapıldığı belirtildi.

Pandemi trollere yaradı: İnternette nefret söylemi yüzde 20 arttı

NEFRET SÖYLEMİ PANDEMİDE ARTTI

Çalışmayı yürüten Ditch the Label adlı sivil toplum örgütü'nün CEO'su Liam Hackett, online taciz ve nefret söylemi örneklerinin pandemide hem arttığını hem aşırılaştığını söyledi. Nefret söyleminin en uç noktasının ölüm tehditleri olduğu ifade edildi.

PANDEMİ TROLLERE YARADI

Hackett, "Araştırmalar bize zorba ve troll kişilerin akıl sağlığı, travma geçmişi ve tehditkar bir aile ortamında yaşadıklarını ve kendilerinin de halihazırda zorbalık kurbanı olduklarını gösteriyor" şeklinde konuştu. Liam Hackett Can sıkıntısı ve hayatının kontrolünü kaybetmiş olma hissi online tacizciler için mükemmel bir ortam oluşturduğunu öne sürdü.

Pandemi trollere yaradı: İnternette nefret söylemi yüzde 20 arttı

NORMALLEŞTİRDİK

Online tacizin ve nefret söyleminin artışa geçtiğini gösteren birçok çalışma yapıldı. Bu çalışmayla artış oranının yüzde 20 olduğu tespit edildi. Ancak öte yandan yeni çalışmayla bir sonuç daha ortaya çıktı.

Yapılan analizlere göre pandemi döneminde çevrimiçi tacizi ve nefret söylemini normalleştirdik.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...