iPhone'lara geliyor: Apple'dan rakiplerine fark atacak şarj teknolojisi

Düzenleyen:
iPhone'lara geliyor: Apple'dan rakiplerine fark atacak şarj teknolojisi

TEKNOLOJİ Haberleri

Huawei ve Samsung ile ortaya çıkan kablosuz ters şarj desteği nihayet Apple'ın iPhone telefonlarına da gelecek. Uzun süredir kullanıcıların merakla beklediği özellik, patent başvurusunda göründü.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, iPhone akıllı telefonları başta olmak üzere cihazlarına ters kablosuz şarj özelliği getirecek. Patent başvurusu yaparken yakalanan Apple'ın yeni iPhone modellerinde bu özelliği sunması bekleniyor. Eğer sızıntılar gerçekleşirse Apple'ın cihazları aksesuar ürünlerini kablosuz olarak şarj edecek. Üstelik bu kablosuz şarj yeteneğini telefonun arka tarafı yerine ön yüzü (ekanıyla) yapacak. 

APPLE FARK OLUŞTURUYOR 

Entegre cihazların birbirini şarj etme fikri Apple'a ait değil. Ancak iPhone üreticisi bu alanda bir yenilik yapmaya çalışıyor. Çünkü mevcut teknolojilerde bir cihaz diğerini yalnızca arka tarafı ile şarj edebiliyor. Yani telefonu masanın üzerine ters çevirip koyduğunuzu düşünün ve üzerine bir başka entegre cihazı ters çevirerek koymanız gerekiyor. İkinci telefon ancak bu şekilde şarj olabilir. 

iPhone'lara geliyor: Apple'dan rakiplerine fark atacak şarj teknolojisi

Apple'ın geliştirmeye çalıştığı sistem sayesinde iPhone veya iPad'i zemine düz şekilde koyup, ekranın üzerine ikinci cihazı yerleştirerek şarj edebileceksiniz. Bu sayede mevcut ters şarj sistemlerinin yol açtığı ekran ve arka kamera hasarlarından da kurtulmak mümkün olacak. 

Peki, bu cihazlar neler olabilir? Örneğin, tablet ya da telefon gibi kişisel bir elektronik cihaz, ekran kalemi ya da akıllı saat gibi bir aksesuarı ekran tarafıyla şarj edecek. Bu arada, patent çizimlerine göre özellik hibrit bir ekranda olacak. Ekranın bir bölümünde aksesuar şarj edilirken, diğer bölümü kullanılabilecek.   

Apple Insider'ın elde ettiği patent başvurusuna göre, Apple bu yeni teknoloji üzerinde yoğun şekilde çalışıyor. Ancak teknoloji devinin bu sistemi ne zaman ve hangi cihazlar ile piyasaya sürüleceği henüz netlik kazanmadı.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...